Прочитај ми чланак

ЧАК ЈЕ И АЦА ТРИЦА ПРИЗНАО: Србија је фаворит у односу на Американце

0

Селектор кошаркашке репрезентације Бразила Ацо Петровић верује да наша селекција има веће шансе за златну медаљу на Светском првенству у Кини од Сједињених Америчких Држава

Петровић је у разговору за „Спортске новости“ причао о очекивањима, а дотакао се и питања фаворита на турниру. Сви ту виде репрезентацију Сједињених Америчких Држава, али… Петровић не мисли тако.

– Врхунске европске репрезентације, а ту мислим на Србију и Француску су фаворити у односу на САД! Кажем, мислим да ће Амери имати великих проблема. Мислим да немају дубоку екипу, али опет, понављам и то, треба причекати. Сви се сада баве скаутингом. Ево, Канада је разбила Нови Зеланд са 40 разлике, што говори о томе како Нови Зеланд има проблема у игри. Али, треба причекати – рекао је Петровић, његов став се поклапа са ставом већине навијача који сматрају да је управо Србија први фаворит да рекордни шести пут однесе кући трофеј „Џејмс Нејсмит“.

– Кад су извучене групе сви смо пали у несвест кад смо видели да се укрштамо са Американцима. Међутим, сада, десет дана до почетка СП-а, сматрам да ће ти Американци са свима играти отворене утакмице. Штавише, више сам него уверен да ће губити, као и то да ће им се догодити више од једног пораза на овоме СП-у. Пуно је било отказа, рецимо, могло би се Американцима то све обити о главу, па да се доведу у позицију да им олимпијске квалификације следећег лета морају да играју Леброн и другови – закључио је селектор „кариока“.