Прочитај ми чланак

Бура у БиХ због меча са Русијом; Пјанић: Ово није добро

0

Комитет за хитност ФС БиХ донео је одлуку да фудбалска селекција те земље наступи у пријатељском сусрету са Русијом у новембру.

Таква одлука је наишла на бурну рекцију тамошње јавности, а најгласнији у осуди оваквог поступка је био Миралем Пјанић.

FOTO: Youtube

„Чуо сам за одлуку савеза. Челници савеза знају мој став. Звали су, питали су ме шта мислим о утакмици. Рекао сам шта мислим, а онда сам се изненадио другачијом одлуком. Није добра одлука! Без речи сам. Кад репрезентација почне играти добро, увек се нешто квари. Немам речи. У НСБиХ знају мој став. Само ћу рећи, да ово није добро“, рекао је Пјанић за Спортске.ба.

Наравно, спорна је тренутна ситуација у Украјини са којом је Русија у ратном сукобу, те спортске секције те земље испаштају због тога.

Међутим, у комитету су са пет гласова за и једним против донели овакву одлуку. Против је био једино Ирфан Дурић.

“Као потпредседник тражио сам да то питање уз све материјале које смо добили иде на Извршни одбор ФСБиХ. Ако будем прегласан, знаћете, тражио сам да све унесе у записник. Сматрам да треба бити мудар, да се донесе одлука која је најбоља за БиХ. Колико је паметно играти са Русијом разумемо се ми који то разумемо, али имамо овдје мањкавост, која нас доводи у дилему. Имамо документ од УЕФА да та утакмица није спорна”, изјавио је Дурић.

Меч између Русије и БиХ заказан је за 19. новембар у Санкт Петербургу, само дан пре почетка Мундијала у Катару. Селекција Босне и Херцеговине, као ни Русија, неће учествовати на Светском првенству у фудбалу које ће се одржати у Катару од 20. новембра до 18. децембра.