Прочитај ми чланак

БРИТАНЦИ ТВРДЕ да знају како се то Ђоковић брзо опоравио пред почетак мечева на…

0

Британски медији објавили су причу у којој тврде да знају како је Новак Ђоковић током боравка у Њујорку за време трајања УС Опена успевао брзо да се опорави за наредни меч.

Дејли мејл тврди да је Ноле користио хипербаричну комору која је била смештена у приколици која је била паркирана на 300 метара од „Артур Еш” стадиона. Овај медиј истиче да су добили потврду од организатора УС опена да је Ноле све време трајања турнира користио хипербаричну комору.

Foto: AP

Хипербарична комора побољшава циркулацију, вид, брзину реаговања, издржљивост и снагу, а такође и повећава број црвених крвних зрнаца, а сам Новак ју је већ више пута користио и каже да му она помаже после напорних мечева.

Како тврди Дејли мејл, Ноле је приколицу са хипербаричном комором довозио и на друге турнире који су се играли на америчком тлу ове године – Индијан Велс и Синсинати.

Новак је предао меч 4. кола УС Опена Стену Вавринки и од тада не игра. Има болове у рамену који му сметају док игра. Србин је одлучио да паузира и још увек је неизвесно када ће се на терен вратити.

Шта је хипербарична комора?

Користи се као основна терапија или као додатна терапија у свим случајевима када је дошло до дефицита у транспорту кисеоника. Када је ткиво повређено, оно захтева још више кисеоника да ћелије не би изумрле. Чист 100% кисеоник у условима повишеног притиска у хипербаричној комори, омогућава да плућа прикупљају и до три пута више кисеоника, него дисањем при нормалном притиску ваздуха. На тај начин се стимулише лучење супстанци под именом: „фактори раста“ и матичне ћелије, доприносећи лечењу и успостављању нормалних биохемијских и енергетских процеса у организму.