Прочитај ми чланак

БРИТАНАЦ ОДУШЕВЉЕН СРБИНОМ: Новак игра најбољи тенис свих времена

0

Питање је ко игра најбољи тенис свих времена? Не ко је најбољи играч свих времена. Мислим да је Новак подигао тај ниво игре последњих година. И то на ниво који никад раније нисам видео - рекао је Касл

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић остварио је јубиларну, 70. победу на Вимблдону, а британски ТВ коментатор Ендрју Касл је изјавио да српски тенисер игра најбољи тенис свих времена.

Фото: Танјуг/AP

Новак је до 70. победе на Вимблдону дошао победом у четвртфиналу над Давидом Гофаном од 6:;4, 6:0, 6:2 после 117 минута игре, чиме је постао четврти играч у историји турнира у Опен ери са 70 или више победа и придружио се Роџеру Федереру, Џимију Конорсу и Борису Бекеру.

Ендрју Касл, иначе бивши тенисер, имао је само речи хвале.

– Питање је ко игра најбољи тенис свих времена? Не ко је најбољи играч свих времена. Мислим да је Новак подигао тај ниво игре последњих година. И то на ниво који никад раније нисам видео. И то још кажем ја који обожавам Рафу и Роџера! И Мареја, и Вавринку и још многе друге – изјавио је Касл у разговору са колегиницом са ББЦ-а Сју Баркер.

Он је при томе подсетио још једном на јануар и победу Ђоковића над Надалом у Мелбурну.

– Новаково издање у финалу Аустралијан Опена био је највиши стандард тениса икад виђен, у то сам апсолутно сигуран – закључио је Касл.