Прочитај ми чланак

Бразил победио и помогао Србији, Орлови против Швајцарске за пролаз даље!

0

Доста компликација, рачуница, стрепње, а све се свело само на једно - Србија мора да победи Швајцарску како би се пласирала у нокаут фазу Мундијала. То је омогућио Бразил који је савладао Џаку, Шаћирија и другове са 1:0 у другом колу групе Г Светског првенства.

Наравно, мора се напоменути да је, уз победу против Швајцарске, потребно и да се не деси белосветска сензација у виду тријумфа Камеруна над самим Бразилом.

Foto: Youtube

Све је јасно и све је бистро. Петак је дан када ће се све сломити.

Сви смо очекивали да ће Бразил доминирати, али како је време текло, Швајцарска је све више била ближа нули коју је и видела на крају тунела, али је на сцену ступио Каземиро…

Јутјубер дошао на меч Хрватске у дуксу Србије и ранцу са српским грбом: Хрватски дрес му на прању
Може се рећи да је Селесао имао исту тактику за Швајцарце као и за Орлове, све више и више су сабијали противника у његових 16 метара, али су момци Мурата Јакина успевали да спрече онај закључни ударац у акцији.

Да се све сликало као и против Србије, показује и нула на полувремену, а мањку убојитости кумовао и изостанак повређених Нејмара и Данила.

Први пут је стварно пукла одбрана швајцарске екипе у 64. минуту када је Винисијус испао сам пред голмана и лагано послао унутрашњим делом десног стопала лопту у десни угао.

Накнадном ВАР реакцијом, судија је показао да се радило о офсајду, али не стрелца поготка, већ Ричарлисона који се понудио и активно засметао штоперу да се домогне лопте. У првом маху, никоме није било јасно ни ко је био у недозвољеној позицији.

Силни напади преко леве стране и агилни Винисијус су стварили све веће и веће проблеме, а онда се оптеретила и десна страна након што су ушли Жесус и Ентони.

Кључни моменат меча се десио у 83. минуту када је Каземиро са неких 17 метара, резантним ударцем, погодио десни угао из полу волеја, и донео пролаз Бразилу, али и наду Србије да победом може до нокаут фазе након последњег кола у групи.

ТОК МЕЧА

II ПОЛУВРЕМЕ

90+6. минут – КРАЈ! БРАЗИЛ ЈЕ СЛАВИО ПРОТИВ ШВАЈЦАРСКЕ И ПОМОГАО СРБИЈИ!

90. минут – Играћ се још шест минута…

83. минут – ГООООООООЛ! Е, САДА, БРАЗИЛ СТВАРНО ВОДИ! Одиграла се брза акција која је имала за епилог један полу волеј Каземира, а везњак је таман закорачио у 16 метара, тукао мало искоса лево и погодио дијагонални угао. Ово је било потребно и Србији!

78. минут – Нико није закачио ову плитку „жабицу“ од Ентонија, тако да је Зомер сачекао и у наручје прихватио лопту која је путовала са неких 25-26 метара.

75. минут – Ево и реакције на другој страни: Излазе Емболо и Со, а улазе Ебишер и Сеферовић.

72. минут – Ричарлисон и Рафиња излазе из игре, Жесус и Ентони улазе на терен. Тактика се не мења, Тите је само убацио свежије офанзивне снаге.

64. минут – ГООООООООЛ! БРАЗИЛ ВОДИ! Не… Ипак ништа. Винисијус је прелепо прошао по страни, избегао клизећи Видмера и унутрашњи делом стопала погодио доњи десни угао. Ипак, технологија је видела да се Ричарлисон укључио у игру, иако није ни играо лоптом. Утицао јесте, али ово нико на први мах, није ни видео.

57. минут – Поново је кратак био Ричарлисон за дужину копачке при утрчавању и центаршуту Винисијуса. Лопта је прохујала кроз петерац и наставила пут ка аут линији.

53. минут – Велика шанса сада за Швајцарску! Видмер се убацио по десној страни и добио једну дугу лопту која му је омогућила да уђе скроз у казнени простор. Ипак, његов центаршут по земљи је изблокиран на првој стативи, иако је Алисон већ био спреман за много већу муку.

52. минут – Ево сада и јавне опомене за Бразилце. Фред је прекинуо контру и знао је шта следи.

50. минут – Први жути картон на мечу удељен је Швајцарцима, тачније Ридеру који је ударио Винисијуса у лице приликом покушаја да спречи његову финту и продор.

46. минут – ПОЧИЊЕ ДРУГИ ДЕО ИГРЕ! Једина промена десила се у редовима Бразила где је Пакета изашао, а ушао Родриго.

I ПОЛУВРЕМЕ

45+1. минут – КРАЈ ПРВОГ ПОЛУВРЕМЕНА! Нема голова, а за Србију би било добро да га буде у наставку. У мрежи Швајцарске, наравно.

45. минут – Зомер боксује после корнера директно у гужву која је била испред њега. На срећу Швајцараца, нико се није снашао од Јужноамериканаца.

44. минут – Угасили су се рефлектори за моменат, судија је одмах комуницирао са надлежним људима, али се светло одмах вратило. Ето нове забаве са гледаоце.

37. минут – Зомер сигуран, али су му колеге скоро дошле „у крило“. Хвата голман Швајцарске лопту, али је ово било опасно убацивање Рафиње.

34. минут – Швајцарска се све више повлачи и сада смо видели ударац Милитаа који је резултовао корнером. Бразилци би могли на овом притиском да заснују вођство.

27. минут – Каква шанса за Винисијуса! Звезда Реала је из другог плана истрчала, а то је видео Рафиња који је дугом лоптом ангажовао земљака и убацио га у сто постотну прилику. Ипак, Винисијус је са неких 7-8 метара искоса са леве стране тукао ка првој стативи, али је ту био голман Зомер који је одбио лопту у корнер.

23. минут – Швајцарској је било потребно пет минута кружења да би дошли до 16 метара одакле нису могли даље. Маркињос одлично, штоперски, реагује ставивши ногу испред Варгаса.

18. минут – Ово је било близу, али Елведи реагује на петерцу! Пакета је послао резантну лопту по земљи са леве стране, Ричарлисон је каснио за стопало на првој стативи, а штопер Швајцараца није допустио да она направи још веће проблеме.

12. минут – Брзопотезно су Бразилци стигли у 16 метара након што је Пакета избацио Ричарлисона, али нападач није успео да повратним пасом проигра саиграча. Све веће нападачке таласе Селесаа видимо.

7. минут – Швајцарска је на моменат добро одговорила и мирисало је у једном моменту, после паса Родригеза, да ће бити много опасније по Бразилце. Ипак, нема муке за Алисона.

3. минут – Ово је могло да буде јако опасно, јер је из прекида Рафиња послао лопту која је прохујала кроз 16 метара, али је нико није дохватио.

1. минут – МЕЧ ИЗМЕЂУ БРАЗИЛА И ШВАЈЦАРСКЕ ЈЕ ПОЧЕО!

САСТАВИ

Бразил: Алисон – Алекс Сандро, Тијаго Силва, Маркињос, Милитао – Винисијус, Каземир, Фред, Рафиња – Пакета, Ричарлисон.

Швајцарска: Зомер – Видмер, Аканђи, Елведи, Родригез – Фројлер, Џака, Ридер – Со – Варгас, Емболо.