Прочитај ми чланак

БРАВО: Србија се пласирала на Европско првенство, Зеленовић у финишу пресудио!

0

У сусрету последњег шестог кола групе 2, "орлови" су у Новом Саду после велике драме победили национални тим Швајцарске са 32:31 (19:17) што је било довољно за пласман на завршни турнир.

Тако ће наша репрезентација играти на турниру као једна од четири најбоље трећепласиране екипе после квалификационог дела такмичења, пошто је познато да је турнир проширен на 24 учесника.

Уочи овог сусрета, дигитрон се просто усијао. Србији је да би обезбедила друго место у групи и прошла даље поред првопласиране Хрватске требала победа од 6 голова разлике, а свака друга победа је значила улазак у круг са осталим трећепласираним селекцијама.

Испоставило се да су изабраницима селектора Ненада Перуничића остали резултати ишли на руку па ће наш тим у јануару наредне године играти на завршном турниру.

Меч је био врло квалитетан и наш тим је тек на истеку 20. минута успео да изједначи на 13:13, а на полувреме се отишло предношћу Србије од два гола, 19:17.

Одбранама голмана Иванишевића, те головима Црноглавца и Радивојевића, „орлови“ су стекли и три гола предности (23:20), да би потом стигли и дои пет голова вишка.

Међутим, Швајцарци су одиграли снажно у финишу, после серије од 5:0 стигли до изједначења, па чак и до вођства од 31:30 на три минута пре краја.

Ипак, у финишу препуном драме, у последњи минут се ушло при резултату 31:31. Тада је Немања Зеленовић на 21секунди пре краја постигао злата вредан гол, потом се наш тим одбранио и стигао до тријумфа и пласмана на шампионат континента.

Завршни турнир одиграће се од 10. до 26. јануара 2020. године, а три земље су домаћини, Аустрија, Норвешка и Шведска.