Прочитај ми чланак

БОЖОВИЋ ПЕЦНУО ПАРТИЗАН: Престаните да плачете, у Европи мисле да смо индијанци!

0

У оквиру 25. кола Суперлиге фудбалери Црвене звезде на свом терену у суботу од 18 часова дочекују Јагодину. Тренер црвено-белих Миодраг Божовић је у најави овог меча морао да се осврне на вечити дерби и повике Партизана на суђење.

– Не знам шта да кажем после оволиког плача, мањи клубови имају много више разлога да се жале на лоше суђење. Шта би требало да раде ови у Нишу, Новом Пазару, Лучанима и Чачку? Када би се и они жалили имали би лакрдију од лиге. Судије су саставни део игре. Грешке су део фудбала. Треба мушки поднети пораз, не треба плакати – рекао је Божовић.

– И Звезда је умирала ових претходних година, али се увек дизала. Све ми је ово смешно, био сам у Борцу четири године и знам да је вечити дерби ретко када одређивао првака државе. Јер тим тимовима победа у дербију није била потребна, већ су били прваци.

О жалби Партизана УЕФA

– То је врло лоше за српски фудбал, прљави веш не треба изности. Поготово не пред Европу, они мисле да смо индијанци. Овиме смо им само дали потврду. То су све српска посла, да пријавиш комшију и да комшији цркне крава. Овим саопштењима су показали да нису прави спортисти. Ћутали би да је неко други оштећен. Не браним судије, шта више не волим то занимање. Aли у јавности се ствара атмосфера да је Глођовић крив за 32 бода предности. Па није их он довео до толиког минуса. Aпелујем да престану да плачу. Или да прекинемо првенство и прогласимо их шампионима.

О Јагодини

– Променили су тренера и бележе боље резултате. Мојсиловић је искусан, опасни су из контри преко Френсиса, Јефтића, Савковића и Николића. Мораћемо да се потрудимо да сломимо њхов отпор. Све осим победе било би изненађење. Уместо Луковића, играће Едсон, а од Катаиа очекујем да поново уђе у форму.

Утакмица са Јагодином биће у правом слављеничком декору. После победе на вечитом дербију, црвено-бели ће током дуелу са „ћуранима“ прославити 71. рођендан.

Извор: Блиц