• Почетна
  • СПОРТ
  • Божа Дунстер поручио „орловима“: Срби, сетите се зашто сте почели да играте фудбал (Видео)
Прочитај ми чланак

Божа Дунстер поручио „орловима“: Срби, сетите се зашто сте почели да играте фудбал (Видео)

0

nebojsa-cile-ilic01rasfoto-jelena-vucetic_f(Блиц, Спортски журнал фото: Ј. Вучерић)
Бошко Симоновић. Селектор наше репрезентације на првом шампионату света. Монтевидео, чувене 1930. „Божа Дунстер“, како су га звали у филму и серији која је прославила прву генерацију наших „орлова“. Баш он, у тумачењу Небојше Цилета Илића, имао је шта да поручи нашим фудбалерима пред наступ у Загребу.

„Играчи на терен морају да изађу релаксирани. Све важно о утакмици је већ речено, притисак је велики а они би требало само да играју фудбал. Да… Репрезентативци Србије би требало да се сете зашто су почели да играју фудбал. Ово је утакмица за оне који 90 минута на терену виде као игру. Лопту у ноге, па нека свако покаже колико уме“, поручује Божа Дунстер кроз опширан интервју „Спортском журналу“.

Он се осврнуо и на тактику којом треба надмудрити Хрвате:

„Ја ни у животу немам тактику, а о фудбалу не умем да мислим у системима, линијама… Пред овакве утакмице треба бити мудар. Игра екипа, али гол ће дати један играч. Задатак тренера је да нађе тог играча, да га орхрабри, да га усмери. На утакмици са Бразилом најбољи је био Тирнанић.

Тражио сам од њега само да буде онај Тирке са Чубуре, да буде безобразан и дрзак. Тако је и било. Михајловић мора да нађе неког сличног. И да га пусти да игра“, каже у свом стилу Божа Дунстер у поменутом интервју.

Па, „орлови“, чули сте га. Сетите се зашто сте почели да играте фудбал. Нама више од тога не треба. Ни вама. После тога, остаје само да певамо.