Прочитај ми чланак

Борјан: Изненађења неће бити, Србија ће победити Бразил

0

Поразом је Милан Борјан, голман Црвене звезде и репрезентације Канаде, почео такмичење на Светском првенству.

Од његовог тима боља је била Белгија (0:1), али слика коју смо гледали на терену говори да је, чини нам се, ипак изгубио тим који је играо боље и конкретније, али и тим који није искористио много добрих прилика за гол.

„Одиграли смо тактички веома добру утакмицу, имали доста шанси које нисмо искористили. Нашом грешком примили смо гол јер нисмо били довољно сконцентрисани. Криво ми је што смо изгубли, одигралио смо феноменалну утакмицу и показали смо да можемо да играмо са било којом екипом на свету“, рекао је Борјан српским новинарима у Дохи.

Канаду сада очекује утакмица са Хрватском.

„Биће то веома интересантна утакмица, даћемо све од себе да победимо и њих и Мароко и тако прођемо даље“.

На питање да ли ће у том мечу имати посебан мотив, Борјан је кратко одговорио:

„То не бих да коментаришем“.

Борјан није желео да прича ни о спремљеном мотивационом говору пред наредни меч:

„То је наша приватна ствар у репрезентацији“.

Голман Канађана открива, ипак, да су пратили реми Хрвата и Марока.

„Пратили смо мало утакмицу, била је била је веома добра, доста шанси са једне и са друге стране, али не чуди ме. И ми смо показали да можемо да играмо са свима. Изаћићемо и против Хрватске да пробамо да победимо“.

Борјан је у 35. добио прилику да дебитује на Светском првенству.

„Осећај је невероватан. Испуњавам све своје снове и са Црвеном звездом и са репрезентацијом, пресрећан сам. Чуо сам се са саиграчима из клуба, писали су ми како смо били бољи током утакмице и да им је криво што смо изгубили, заиста су ми велика подршка“.

Звездин голман се затим окренуо утакмици Србије и Бразила, која се игра данас од 20 сати на стадиону „Лусаил“ у Дохи.

„Ја верујем у Србију, има феноменалну репрезентацију, феноменалног селектора и неће бити изненађења, Србија ће победити. Имаће моју подршку са трибина јер сам у последњем тренутку узео карту за меч са Бразилом и добио дозволу од своје репрезентације. Идем са Атибом Хачисоном и он ће наравно навијати за Србију. Мене су бодрили супруга, син, родитељи, брат и пријатељи, па и ви новинари, свала вам свима… Србију, ипак, нећемо гледати породично, они иду на једно место, ја на друго, јер сам у последњем тренутку набавио карте“.