Прочитај ми чланак

„Бомба“ у репрезентацији Србије: Кокошков доводи у тим НБА центра српских корена

0

Центар Финикса Френк Камински могао би да обуче дрес Србије

Кошаркашка репрезентација Србије могла је неочекивано да добије велико појачање под обручом у виду сјајног центра Финикс санса Френка Каминског јуниора (26, 213).

Бивши селектор Орлова Александар Ђорђевић пропустио је прилику да га контактира и пита за евентуални наступ, јер је имао став да не жели странце, али нови коуч Игор Кокошков неће направити ту грешку.

Френк Камински је летос био у Београду на кампу „Кошарка без граница“ Фото: Марко Јовановић

Амерички медији пуни су хвале за овог момка који вуче српско порекло с обзиром на то да му је деда с мајчине стране с ових простора.

Док га легендарни Чарлс Баркли пореди са Дирком Новицким, остали су сложни у мишљењу да Камински Јуниор умногоме подсећа на Дивца. Иако тренутно игра на позицији крилног центра, Френк сјајно покрива и позицију петице због висине од 2.13 центиметара и 110 килограма колико има.

Брате дођи у репку, ти и ја има чудо да правимо: Јокић у разговору са Каминским на: Фото: Марко Јовановић

Кокошков је за кошмагазин открио да размишља о Каминском.

– Баш сам га спомињао једној новинарки Кингса и драго ми је да сте то поменули. Знам да Камински има делом и српске корене, претпостављам са мајчине стране.

– Не знам тачно детаље, баш ћу то да поделим са колегама у свлачионици. Ако говоримо о том ширем списку, свако ко има такав потенцијал има право и да буде узет у обзир. Камински је НБА играч, разматраћемо, видећемо, он је “стретцх 5”, има добру сезону, Финикс Санс играју добро – рекао је Кокошков бивши тренер Финикс Санса.

Камински ове сезоне игра у просеку 24 минута и има 10,9 поена по мечу и 5,6 скокова.

Такође Кокошков је у интервјуу дописницима РТС-а из Чикага најавио да ће бити разматран велики број играча.

– Тај списак ће бити гломазан, велики, најважније је да не пропустимо никог. Најважније је да неког не заборавим, биће имена која већ репрезентују српску кошарку у НБА. Сви ће бити равноправни. Надам се да постоји ентузијазам, жеља, амбиција као и до сада да се репрезентује своја земља – рекао је Кокошков, скромно додавши да се „не почиње ништа ново“.

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!