Прочитај ми чланак

Боли и тек ће да боли – Аустралијски новинар о Новаку: Шта је он урадио за тенис?

0

Аустралијски новинар Скот Галан подигао прашину после текста о Ђоковићу

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић је у недељу по 10. пут освојио Аустралијан опен, јер је у финалу био бољи од Стефаноса Циципаса са 3:0 у сетовима.

Foto: Printscreen

Овом новом Грен слем титулом, Србин је стигао до броја од 23 титуле, са којим се изједначио са Рафаелом Надалом у тој трци.

Готово нема тенисера који није честитао Новаку на новој титули, али једном Аустралијском новинару Скоту Галану који није имао лепе речи према Ђоковићу.

„Постоји и друга страна приче, она о инспирацији, освајању срца, прокрчити пут за људе, учинити свет бољим, понудити нешто више од ударања лоптице преко мреже успешније од другог тенисера. Чак и да причамо о сувој статистици, и даље није у корист Новака Ђоковића“ рекао је новинар.

Па наставио у истом тону

„Упркос повреди Надала у Мелбурну, шпански тенисер планира да се појави на Ролан Гаросу где осваја титуле и са завезаним рукама. Такође, шта год мислили о Маргарет Корт, она је освојила 24 гренд слем титуле, односно чак 64 ако у обзир узмемо и дублове и микс-дублове. Ту је и Серена Вилијамс која има 23 гренд слема, па Штефи Граф са 22 као једина која је освојила сваки гренд слем по бар четири пута, док има и ‘златни слем’ (сва четири гренд слема и злато на Олимпијским играма). Па онда ту је и Род Лејвер који је једини два пута освајао календарски слем и то два пута, а Ђоковић то ниједном није успео. Није освојио највише Аустралијан опена (Корт), није освојио највише пута Ролан Гарос (Надал) нити Вимлбдон (Федерер), док у својој биографији има и само три титуле на Ју-Ес опену“ рекао је аустралијски новинар.