Прочитај ми чланак

„Богдановић ће добити најмање 80 милиона долара“

0

Богдан Богдановић ће на лето постати ограничен слободан агент, али по свему судећи неће напустити Сакраменто.

Богдановић није продужио уговор јесенас како би на лето „тестирао“ тржиште и добио већи уговор.

Претходних недеља се најављивало да би Кингси могли да га трејдују, били су заинтересовани Лос Анђелес Лејкерси, али до трговине није дошло.

То што није трејдован, показује намеру Кингса да на лето задрже Богдановића, тврди новинар престижног магазина Форбс Шон Дивејни.

Дивејни верује да је Богдановић својим играма ове сезоне изборио себи уговор приближан оном који је летос добио Бади Хилд (86 милиона долара који може да порасте до 104 милиона).

„Мислим да би могао да добијем четворогодишњи уговор вредан 80.000.000 долара“, рекао је Дивејнију један директор унутар НБА лиге, „То је најмање што може да добијем. Али мора да пронађе тим који је спреман да му понуди већу суму, а који су Кингси спремни да изједначе. Много ће екипа размишљати да га доведе 2021“.

Богдановић ове сезоне осцилира, посебно када је шут са дистанце у питању, али просечно бележи 14,4 поена уз 3,2 скокова и 3,1 асистенција. Шутира 47,7 одсто из игре и 39 % за три поена.

Наметнуо се као један од кључних играча Кингса, за много је други најважнији после плејмејкера Диерона Фокса, пре свега што осим шута доноси екипи и организацију напада.

Колико га цене у Сакраменто показао је и потез тренера Лука Волтона који га је крајем јануара прекомандовао у стартног шутера екипе.

Након ове ротације Кингси су добили шест од осам утакмица и постали пети најефикаснији тим лиге са 115,7 поена на 100 поседа. На све то, Кингси играју и много бољу одбрану са Богдановићем на паркету