Прочитај ми чланак

Богдан у центру пажње – НБА покренуо истрагу!

0

Челни људи НБА лиге покренули су истрагу због пропалог договора између Сакрамента и Милвокија у којем је у центру пажње био Богдан Богдановић.

Претходних дана сви светски медији пренели су вест како је Богдановић путем „сигн анд траде“ послат у франшизу из Висконсина.

Међутим, како је Богдановић ограничено слободан кошаркаш, он са Сакраментом, али и са другим тимовима, може да преговара тек када крене прелазни рок.

До тада је строго забрањено и, пре свега, кажњиво да тимови ступе у контакт са играчима.

Како је „сигн анд траде“ договорен пре неколико дана, а прелазни рок креће у петак 20. новембра, у четвртак се појавила информација како Богдановић не жели у Милвоки и како ни у једном тренутку није имао контакт са том франшизом.

Очекивано, тимови се „перу“ јер не желе да буду кажњени, међутим НБА лига је очекивано покренула истрагу јер је „тамперинг“, односно преговори са кошаркашима пре почетка прелазног тока, забрањено.

„Сигн анд траде“ значи да би Богдановић потписао уговор са Сакраментом, али би онда аутоматски био послат у Милвоки за Донтеа Дивинченца, Ерсана Иљасову и Ди Џеј Вилсона.

Проблем је што Богдан није смео да потпише никакав уговор пре петка, тимови нису смели званично са њим да преговарају и видећемо који ће бити крајњи епилог.

Српски кошаркаш не би требало да буде кажњен, али би зато Кингси и Бакси могли да „настрадају“.