Прочитај ми чланак

БОДИРОГА СМИРУЈЕ СТРАСТИ – Ево шта спрема ФИБA!

0

dejan-bodiroga

Прослављени репрезентативац Југославије Дејан Бодирога тврди да ФИБA Европа има решене за превазилажење комплексне ситуације која је на снази, а оно не подразумева суспензију репрезентација са великих такмичења.

Први пут после контроверзне одлуке европског огранка ФИБA која је сукоб са Евролигом покушала да реши суспензијама националних тимова са великих такмичења, огласио се прослављени репрезентативац Југославије Дејан Бодирога.

Бивши кошаркаш и доскорашњи функционер КС Србије који је недавно кооптиран у управљачко тело ФИБA тврди да актуелна ситуација јесте комплексна али да ФИБA Европа има решење за ревазилажење новонасталих пробелма.

„Ситуација је изузетно комплексна и захтева дубоку анализу. За суботу је заказан састанак Борда ФИБA Европе. Искрено, имамо решење за целу проблематику, или боље да се изразим – конкретну понуду Евролиги“ открио је Бодирога за „Новости“.

Очекивано, Дејан Бодирога није могао у јавност са предлогом који ће ФИБA упутити Евролиги јер ће се о њему говорити током сутрашњег дана.

„Не смем да говорим ништа док се састанак не одржи. С моје тачке гледишта – кошарка мора да буде изнад политике. Играчи не би смели да трпе због неслагања“ поручио је прослављени репрезентативац Југославије.

Упитан да прокоментарише могућност да Европско првенство буде одржано без суспендованих репрезентација Дејан Бодирога се осмехнуо и рекао:

„Европско првенство без ових репрезентација не би било исто. Уверен сам да неће доћи до тога. Сви би требало да буду смирени и сачекају да пронађемо решење“ закључио је легендарни кошаркаш.

Подсећамо да је Кошаркашки савез Србије учинио све што је у његовој моћи како „Орлови“ не би трпели због сукоба ФИБA Европа и Евролиге, па је тако најављено повлачење подршке AБA лиги и суспензије клубовима који буду наступили у Еврокупу.

Извор: Спортске.нет, Новости.рс