Прочитај ми чланак

Боби отворио Америма врата куће, описао бомбардовање (ВИДЕО)

0

Бобан Марјановић, центар Далас Маверикса, већ неколико година је једна од најпознатијих личности у НБА лиги због харизме, а у досадашњој каријери нико није рекао била шта лоше о џину из Бољевца. Колико га цене у Сједињених Америчких Државама сведочи и снимак под називом "Зашто сви толико воле центра Маверикса Бобана Марјановића?"

Марјановић игра шесту сезону у најквалитетнијој лиги на свему и брзо је постао један од омиљених играча.

Foto: Screenshot Youtube ESPN

Његови снимци и шоу који направи са саиграчима су по правилу увек вирални, па обожавају да их погледају и они које кошарка не занима толико.

Боби је у специјалној емисији коју је приредио ЕСПН, највећи спортски медиј света, описао себе као „великог дружељубивог џина“.

У само седам минута је Боби говорио о многим темама из живота, о детињству и одласку у НБА.

У видео прилогу се појавила и сестра Бобија Весна која га је описала.

„Бобан зрачи позитивном енергијом и та његова енергија привлачи људе. Они то воле, цене и поштују“, рекла је она.

Причао је овом америчком медију и о одрастању у Србији.

„Долазим из малог града у ком живи 3.000 људи. Имамо планину која се зове Ртањ и то је место које вам даје добру енергију. Сви имају лоше дане, а они се решавају позитивном енергијом и осмехом“, казао је Бобан.

Као што је то увек случај, сви амерички новинари, пре или касније нашим кошаркашима поставе питање о рату у Југославији, те НАТО бомбардовању Србије. Боби је емотивно узвратио.

„Сви смо спавали у истој соби. Желели смо да будемо заједно, у случају да се нешто догоди да будемо на окупу. Надам се да никада у животу тако нешто нећу доживети“, истакао је центар Даласа.

Причао је и играма у Црвеној звезди када је редовно доминирао у Евролиги.

„Оборио сам неке рекорде, као рецимо највише скокова, највише дабл-даблова… Играо сам сјајно“, рекао је Боби на шта је новинар узвратио „Постао је српски Шекил О’Нил у Евролиги“.

Објаснио је и како се осећао када је добио позив од Грега Поповича да постане део Сан Антонио Спарса.

„Помислио сам – вау. То ми је животни сан. Желите да будете део најбоље кошаркашке лиге на свету“, рекао је Боби.