Прочитај ми чланак

Боба Живојиновић и Брена остали без 18 милиона евра због Новака Ђоковића

0

Некадашњи тенисер Слободан Боба Живојиновић (56) и његова супруга Лепа Брена (58) повукли су много добрих пословних потеза, али су на оном највећем имали погрешну процену. Пре 17 година Срђан Ђоковић их је питао да инвестирају 500.000 евра у тада 15-годишњег Новака, али су проценили да би то биле бачене паре. Да су тада потписали уговор на само десет година, на банковном рачуну имали би 36 пута више.

– Боба је одбио Срђана. Рекао је да је Новак добар тенисер, да може много да постигне, али да има болесно срце и да је његов отац тежак за сарадњу. Да су уложили, имали би 15 одсто од сваке његове награде или спонзорских уговора, односно за десет година би инкасирали 18 милиона евра. Исти део колача припао би свакоме ко је тада био спреман да инвестира у Ђоковића када му је новац био неопходан за развој каријере, која је била тек на помолу – открио је добро упућени извор за магазин Стар.

Фото: Танјуг/AP

Да су новац за Нолетову каријеру тражили на све стране, често је причао управо његов отац. Он није крио да је вукао спонзоре за рукав, позајмљивао новац на све стране, а узимао је чак и од зеленаша како би сину пружио све што му је потребно да развија свој таленат са рекетом.

– Тражимо пословног партнера са којим ћемо потписати професионални уговор, што се у свету ради у последњих 20-30 година. Тражимо људе који би сада да уложе новац у Новака, а да имају проценат касније када он постане играч и направи резултате од зарада и спонзорских уговора. Они ће имати велики проценат адекватно томе шта сада буду уложили у њега – причао је тада Срђан Ђоковић.

Он, међутим, није наишао на отворена врата код Живојиновића. Вероватно и код многих других где је питао за помоћ, а који увелико жестоко жале док гледају Нолета како доминира светом тениса.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!