Прочитај ми чланак

БЈЕЛИЦА О РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ: Хајде да се не ложимо превише, него да се сви окупимо

0

Кошаркаш Сакрамента Немања Бјелица је рекао да не верује да постоји играч који не воли да игра за репрезентацију своје земље.

Он је, говорећи за Алтернативну ТВ, рекао да је прелеп осећај играти за националну селекцију.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Ми смо једна велика породица, имамо изузетан тимски дух и хемију у екипи. Ту мислим на све који се налазе у и око репрезентације, укључујући и медицински тим, чланове репрезнетације и све оне који дају свој допринос томе“, рекао је Бјелица.

Крилни играч Кингса је истакао да је о репрезентацији разговарао са челницима франшизе из престонице Калифорније, легендама југословенске и српске кошарке Владом Дивцем и Предрагом Стојаковићем.

“Сагласили смо се да је период који играч проведе са репрезентацијом не може да се пореди ни са чим. Забавно је, кратко траје, али је леп осећај“, истакао је Бјелица.

Он је истакао да свако ко не игра вероватно има разлог за то.

“То мора да се поштује. Разумем ако неко каже да неће јер му не дозвољава супруга, да хоће лето да проведе са породицом. Сада се опет спекулише ко хоће ко неће… Све се то заборави оног момента када се ти играчи одазову, али, на крају крајева, за репрезентацију треба да игра онај ко хоће и не треба никога терати на то“, апострофирао је Бјелица.

Некада најбољи кошаркаш Европе је истакао да је репрезентација Србије, на папиру, најбоља селекција на планети, после америчке.

“То је тако и имамо прилику да у Кини направимо успех. Најважније је да будемо на окупу. Не знам жреб, али су ствари јасне, треба победити све и играти са Американцима у финалу. Наша генерација је заслужила да освоји једно злато, да ли светско, европско или олимпијско, видећемо, али хајде да се не ложимо превише, него да се окупимо и да све крене како треба“, истакао је Бјелица.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!