Прочитај ми чланак

Бјековић: Ово што се дешава не служи никоме на част!

0

Ненад Бјековић, нови заменик председника Фудбалског савеза Србије са свим овлашћењима првог човека нашег фудбала, огласио се после једногласне подршке коју је добио на седници Извршног одбора ФСС.

Било је свега овог понедељка у Кући фудбала, било је ту изгласавања смена, час на једној, а час на другој страни, да би на крају легенда Партизана била именована на функцију коју је до сада обављао Марко Пантелић.

Šurbatović, Pantelić, Čeferin, Kokeza, Bjeković i Laković na svečanosti u Narodnom pozorištu, Foto: FSS

– Ова одлука Извршног одбора је за мене велика част и велико признање. Волео бих да сам у неким лепшим околностима изабран за првог човека српског фудбала, ово што се дешава не служи никоме на част. Шта је ту је, верујем да ћу уз помоћ најближих сарадника радити за добробит српског фудбала – поручио је Бјековић, а преноси ФСС.

Да подсетимо, данас је најпре Пантелић сменио Бјековића и још четворицу чланова ИО ФСС, а онда је Бјековић заједно са својим „саборцима“ изгласао неповерење вршиоцу дужности првог човека српског фудбала, уз брисање Пантелићеве објаве на званичном сајту.

– Ја сам више човек терена, али имам уз себе људе који имају искуства и знају како се руководи озбиљном организацијом као што је Фудбалски савез Србије. Никада нисам волео да паметујем и да филозофирам о стварима и темама у које се не разумем, али сам довољно дуго у фудбалу да могу да одговорим обавезама и задацима у овако деликатном тренутку. Биће ми задовољство да вршим дужност председника Савеза до расписивања нових избора – нагласио је Бјековић.

Иначе, водећа гарнитура признала је да је кршила закон избором Марка Пантелића и у Извршни одбор ФСС и на место заменика председника.

Што се тиче Скупштине ФСС, заказана је за 30. јун.