Прочитај ми чланак

Бјековић отпада, Недимовић води ФСС

0

Изборна седница Скупштине Фудбалског савеза Србије, највероватније, биће одржана данас.

Према истим изворима, на заседању у Старој Пазови биће конституисан нов скупштински сазив, али без избора председника!

Начелан план, краткорочно, подразумева одустајање Ненада Бјековића од кандидатуре за првог човека Фудбалског савеза Србије. Наводно, избор председника, сачекаће прве месеце, највероватније јануар, наредне године!

А, у том случају, сасвим извесно, чело српске куће фудбала преузеће бивши министар пољопривреде Бранислав Недимовић, чији избор је последњих дана непланирано доспео у други план. Кандидатура Ненада Бјековића неће бити ни разматрана, пише Спорт клуб.

Кључан став, и у најави потенцијалног договора, биће онај са Андрићевог венца. Отказивање скупштинског заседања, у понедељак, класичан је рукопис политичких кадрова. Делегати појединих регионалних савеза, у преподневним сатима, добили су јасне смернице да не путују у Стару Пазову. Како се проширила вест о бојкоту, тако је од доласка у Спортски центар ФСС одустала и група уздржаних. Наводно, гласачки материјал, на улазу у СЦ ФСС, задужила су 23 члана скупштинског сазива.

До коначне одлуке и компромиса остају, ипак, две битне претпоставке. Прва, правно формализовање догађаја од понедељка и најава седнице у уторак, потом и миг „бојкот групи“ да крене ка Старој Пазови.

Тек да се зна – на прву, неодржану, седницу у Старој Пазови дошли су представници Црвене звезде, Партизана, ТСЦ-а, Вождовца, Јавор Матиса, део емисара судијске и тренерске организације, синдиката фудбалера, делегати ФС Београда и ФС Косова и Метохије…

Слика би у уторак могла да се промени. А, до тада, пита се само једна адреса – СНС!