Прочитај ми чланак

БИВШИ СРПСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ је глумачка звезда Белгије, омиљен код тинејџера

0

Једна од великих нада белгијског шоу бизниса, 22-годишњи Максим Стојанац, пре седам година је био члан У17 фудбалске репрезентације Србије заједно са Луком Јовићем, Николом Миленковићем, Иваном Шапоњићем и осталим талентованим фудбалерима који су и данас близу позива да заиграју за "орлове".

Стојанац глуми у белгијској серији под именом „#LikeMe“ која је веома гледана популарна у тинејџерској популацији, па глумци у турнејама обилазе земљу и свуда их дочекују пуне дворане.

Програмом доминарају приче о првим љубавима, али глумци у бројним сценама овог мјузикла показују и колико су талентовани као плесачи и певачи.

https://www.instagram.com/p/B1BqJahnuZU/?utm_source=ig_web_copy_link

Стојанац је од најранијег доба показивао своју склоност ка музици, иако се чинило да ће поред старијег брата Јована заиграти као професионалац у белгијском прволигашу Антверпену.

Позив у репрезентацију у Србије добио је од тадашњег селектора Бранислава Николића, који је тада формирао једну јаку генерацију од играча рођених 1997. године и млађих, и уз мање измене довео их је до прага младе репрезентације.

Касније је после игара за У17 Антверпена, Стојанац прешао у Мехелен, али се то није испоставио као добар потез за његов играчки развој, па је посртање на фудбалском плану убрзало његову одлуку да се посвети певању и глуми.

Иначе, Максим је дете из брака Србина и Украјинке, течно говори наш и руски језик, као и фламански, француски и енглески. Свира гитару и клавир и навија за Партизан.

Поред Стојанца играли су још Вања Милинковић-Савић, Никола Миленковић, Лука Јовић, Иван Шапоњић, а нешто касније се групи прикључио и српски Бразилац Лијанко Војиновић, који се вратио селекцијама Бразила док фудбалски хлеб данас зарађује као професионац у Торину.