Прочитај ми чланак

БИВШИ НАПАДАЧ ПАРТИЗАНА И ДЕТЕ ЗВЕЗДЕ ХВАЛИ ХРВАТЕ: Динамо је најбољи на Балкану

0

Некадашњи нападач Партизана, који је поникао у Звезди Огњен Ожеговић рекао је за хрватске медије да је Динамо Загреб најбољи клуб на овим просторима.

Ожеговић је после двомеча са Малатијом напустио редове Партизана и прешао у екипу Розенборга за 400.000 евра и за хрватски портал „Индеx“ говорио је о односу снага на Балкану.

FOTO: FK Partizan

Његов нови клуб играће у последњој рунди квалификација за Лигу шампиона против Динамо Загреба и новинаре је занимало ко би према његовом мишљењу имао веће шансе у групној фази елитног такмичења “модри” или Црвена звезда.

„Динамо. Зато што има фантастичан напад и та класа према напред му даје предност у односу на Звезду“, рекао је Ожеговић.

Откако се бивша држава распала, међу навијачима и фудбалским фановима на простору региона стална је расправа ко је најбољи – Динамо, Хајдук, Звезда или Партизан. Ожеговић, који је играо за оба београдска клуба, дао је своје мишљење.

„Тешко ми је да издвојим било кога, али ако ћемо да гледмо резултате последњих 10, 15 година, онда Динамо ту предњачи. Мислим да је највише направио у Европи од свих клубова из бивше Југославије“, каже српски нападач.

Ожеговић у даху наставља да хвали шампиона Хрватске…

„Динамо је фантастична екипа. С Миславом Оршићем сам играо у Кини те из прве руке знам о каквом се зналцу ради. Гаврановић је доказана вредност. Динамо је посебно моћан у нападу, али једног ћу играча морати да издвојим. Дани Олмо је за мене најбољи играч који игра у клубовима на Балкану и Динамо би страшно погрешио ако би га продао. Пратио сам га на Европском првенству за младеи уверио сам се о каквом се играчу ради“, рекао је Ожеговић.

На крају Србин ипак сматра да његов нови клуб Розенборг није аутсајдер у дуелу са Динамом.

„Мислим да су шансе 50-50. Динамове предности су боља форма, индивидуални квалитет нападача и Дани Олмо, док је Розенборг екипа која има сјајан дефанзивни блок и одличну контру и полуконтру. Такође, велика предност Росенборга је домаћи терен где и пуно јаче екипе од Динама тешко долазе до бодова. Верујем да ће бити изједначено до самог краја и да нас чекају две одличне утакмице“, закључио је Ожеговић.