• Почетна
  • СПОРТ
  • Бивши голман хрватске репрезентације: „Срби к’о сељаци испред задруге“
Прочитај ми чланак

Бивши голман хрватске репрезентације: „Срби к’о сељаци испред задруге“

0

Srpska reprezentacija(Спортски журнал)
Прослављени хрватски голман Томислав Ивковић рекао је за журнал.рс да га због честих свађа атмосфера у репрезентацији Србије „подсећа на сељачку задругу“.

Наравно, сусрет две комшијске репрезентације је најзанимљивији спортски догађај у овој години.

„Разумем да температура расте, јавност жели победу и због несрећног рата и свега што се дешавало иза нас. Битно је да селектори Штимац и Михајловић размишљају о фудбалу, сигуран сам да ће како се утакмица буде приближавала бити празнији и паметнији“, рекао је он.

Занимљиво је како бивши голман Звзеде и Југославије види репрезентацију Србије.

„Слична је сељачкој задрузи. Не мислим, наравно, тако, али Срби коначно морају да одлуче шта хоће, да направе култ репрезентације. Несхватљиво ми је да нема љубави према државном тиму, да су увек присутне свађе, да ли унутар савеза, на релацији играч–селектори, обратно, или унутар тима“, рекао је он.

Наравно и за то постоји решење.

„Селектор, за почетак. Битно је да вођство савеза, председник и селектор буду на истој линији. Србија сада мора да подржи Михајловића како би и њему било лакше да створи преко потребан култ. Радио сам, уз Златка Крањчара, у репрезентацији и приметио огромну жељу, готово усхићење, код свих кад смо долазили на окупљања“, рекао је Ивковић за журнал.рс.

А шта мисле хрватски навијачи о српској репрезентацији прочитајте овде; и како је на то одговорио српски репрезентативац Душан Тадић прочитајте овде.