Прочитај ми чланак

БЕОГРАЂАНИ одали почаст настрадалом навијачу. ЧОВИЋ: Убијен је с леђа!

0

paljenje sveća zadusnice

Више од хиљаду људи окупило се испред цркве Светог Марка у Београду, како би одали пошту убијеном навијачу Марку Ивковићу.

Међу окупљенима је био и председник кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић, директор Давор Ристовић, али и некадашњи председник ФК Црвена звезда Владан Лукић.

Скуп је протекао мирно, а окупљени на себи нису носили навијачка обележја.

Навијач Звезде убијен је у Цариграду (Истанбулу), уочи утакмице против кошаркаша Галатасараја у оквиру Евролиге. Он је настрадао у сукобу са домаћим присталицама, испред дворане „Абди Ипекчи“.

Сахрана Ивковића одржаће се у понедељак од 15 сати на Бежанијском гробљу.

paljenje sveća zadusnice2
НЕБОЈША ЧОВИЋ ТВРДИ Марко Ивковић је у Истанбулу убијен ножем са леђа!

Полиција је хтела да одбије навијаче Звезде сузавцем и димом, а тада је уследио нови напад навијача Галатасараја, Марко је био на зачељу колоне, повлачио се, није учествовао ни у каквом насиљу – каже председник Звезде.

Све је почело окупљањем.

– Наши навијачи су се окупили у непосредној близини дворане, где је у пратњи турске полиције, која их је водила до дворане, тмао и стигла. Поставља се питање зашто их је уопште водила према дворани, ако има је после кратког временског периода забранила улазак унутра!? Када су дошли испред, дошли су навијачи Галатасараја. Не треба много мудрости и памети да би се схватило шта се онда догодило. Провоцирање, вређање, па каменице. Још неколико навијача је повређено, а онда је дошло до сукоба. Говорим само оно што се заиста догодило.

Није могао да заобиђе изјаву Ергина Атамана који је навијаче назвао терористима.

– Атаманова изјава је неодговорна, а то је била припрема за спиновање њихових медија који су почели да представљају све као тучу међу навијачима Звезде. Пре тога је извештај био много другачији и то добро зна наш конзул.

Било је и задржавања навијача од стране турске полиције.

– Задржали су младића по имену Ненад Вучићевић који је 1990. годиште и по сваку цену су од њега тражили да потпише изјаву коју су они конципирали. Знам да је овај догађај незгодан за Турску, али не могу да генерализујем ствари. Турски конзул у Београду је искрено покушавао да учини све да наши навијачи уђу у дворану да гледају утакмицу, јер је знао шта све може да се догоди.

Челници турксог клуба су тврдили да нису могли да продају карте навијачима Звезде, иако се по празним местима у дворани јасно види да је то лаж.

– Да то није истина се види по основним чињеницама, капацитет дворане износи 12.000 места, а јуче је било 8.143 гледалаца. Некоме је стало да наши навијачи не уђу унутра. Добили смо око 60 карата, на посебним местима са званичницима Галатасараја су седели, а да организација није била на нивоу види се и по догађајима унутра. За длаку је, реакцијом полиције, избегнут напад навијача Галатасараја на простор који се назива ложом – поручио је Небојша Човић уз молбу да протести и скупови који буду посвећени убијеном навијачу прођу у миру и достојанству.

(РТС, Новости)