Прочитај ми чланак

Бела Кућа без објашњења: Новаку забрањен улаз у САД, невакцинисаним мигрантима не

0

Новинари су поставили веома добро питање секретарки за штампу Беле куће: „Неко невакцинисан дође авионом, ви кажете да то није у реду. Неко у Тексас или Аризону уђе невакцинисан, и дозвољено му је да остане?“

Новинар Фокс њуза Питер Дуси је у понедељак изнео још једну истакнуту тачку када је замолио секретарку за штампу Беле куће Карин Жан Пјер да објасни зашто невакцинисани мигранти свакодневно улазе у земљу, али тениској звезди Новаку Ђоковићу је ускраћено да се такмичи на Отвореном првенству САД.

Дуси је поставио питање за Карин:

Како то да је мигрантима дозвољено да уђу у ову земљу невакцинисани, а тенисерима светске класе не?

Карин није имала одговор као и обично, наводећи да „Влада САД не може да расправља о детаљима појединачних случајева виза“.

Она је додала да:

Због приватности, САД такође не коментаришу медицинске информације појединачних путника које се односе на овог тенисера.

Само ЦДЦ може одговорити на питање.

Ово је нешто о чему они одлучују.

Карин је такође изјавила да су мигранти који долазе у САД и посетиоци земље „две различите ствари“.

Дуси је наставио, питајући:

Неко невакцинисан дође авионом, ви кажете да то није у реду. Неко у Тексас или Аризону уђе невакцинисан, и дозвољено му је да остане?

То не функционише тако. Није да неко прошета – одговорила Карин.

Управо то се дешава! Хиљаде људи хода у једном дану. Неки од њих се сами открију. Неки од њих су ухваћени. Десетине хиљада недељно нису. То је оно што се дешава. – додао је новинар Фокс њуза.

Прошлог месеца, организатори Ју-Ес опена потврдили су да шампиону Вимблдона Ђоковићу неће бити дозвољено да се такмичи на турниру због забране Бајденове администрације невакцинисаним страним држављанима да уђу у земљу.

Србин, који је три пута побеђивао на турниру, одлучио је да не ризикује да путује и да доживи понављање свог грозног поступања власти у Аустралији, што је завршило депортацијом.

Недавно коментаришући ситуацију, америчка тениска легенда Џон Мекинро описао је као „шалу“ да Ђоковићу и даље није дозвољено да се такмичи на УС Опен-у због свог вакциналног статуса.

У међувремену, Гранична патрола САД-а буквално откључава капије за илегалне имигранте да уђу у земљу и аутобусима се превозе до градова попут Њујорка.

Према подацима Управе царина и граница САД-а, до сада је више од два милиона људи покушало да пређе границу у 2022. години.

Та цифра је једнака врхунцу од 22 године.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!