Бекер: Ако гледамо бројке, Федерер је најуспешнији тенисер

0

Борис Бекер, бивши легендарни немачки тенисер, сматра да играче не треба увек упоређивати кроз бројеве – победе и трофеје.

Шестоструки Гренд слем шампион истиче да уколико бисмо тенисере посматрали на тај начин, Швајцарац Роџер Федерер би био проглашен за најуспешнијег.

Фото: Ројтерс

„Ако гледате бројеве, Роџер Федерер је најуспешнији играч. Али играче не можете да увек упоређујете кроз бројеве. Ако питате за најбољег свих времена, тешко је рећи, јер је тенис и 70-их, 80-их, 90-их различит, тако да не можете увек да упоредите бројеве са тим колико неко јесте или је био добар играч“, рекао је Бекер за индијске медије.

Бекер је у тренерској каријери радио, између осталих, и са Новаком Ђоковићем, са којим је прекинуо сарадњу 2016. године.

„Новак је велики професионалац. Он веома води рачуна о томе како води свој живот, шта једе… Велику пажњу посвећује јоги због концетрације. То је важно за њега. Физички је јединствен, али све то се не догађа преко ноћи. Морате да радите на томе. Оно што ме фасцинира је да је он и даље веома гладан трофеја. Толико је тога освојио, али и даље жели још“, додао је Бекер.

Бекер истиче да млађа генерација може да надмаши резултате „велике тројке“.

„Желимо да млађа генерација почне да осваја највеће турнире, али то је процес. Доминик Тим је натерао Ђоковића да игра пет сетова у Аустралији. Има ту још неколико талентованих играча, међутим, велика тројка је и даље добра. Лако је сакрити се иза Федерера, Надала и Ђоковића, зато што су они толико добри да вас нико неће критиковати кад изгубите од њих. Понекад млађи играчи то узимају као изговор“, закључио је Бекер.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!