Прочитај ми чланак

БАРБАРА ШЕТ О МАЛО АПЛАУЗА: Људи осећају да Новак није природан – једе траву

0

Барбара Шет, некадашња седма тенисерка света која сада ради као коментатор, у колумни за аустријски “Тиролер Тагесзеитунг“ написала је да Новака Ђоковића публика не воли јер није спонтан.

© REUTERS / EDGAR SU

“Разлог зашто Новак Ђоковић у финалу Вимблдона није добио аплауза колико Роџер Федерер лежи у томе што није довољно природан. Као на крају, када је јео траву. Све то изгледа помало инсценирано и људи то осећају. Новак то једноставно не ради као Федерер, увек остаје горак укус. Била сам у недељу на ‘шампионској вечери‘ победника Вимблдона, Новак је одржао говор који је био врло симпатичан – одједном је поново био у реду“, пише Шет и додаје:

“Али Федерер јесте и остаје миљеник публике и магнет. Он је најстарији играч, толико тога је постигао, увек је културан и на месту. Са људске стране нико му не може ни прићи. И у полуфиналу против Рафаела Надала имао је Федерер скоро све на својој страни. То потврђује и оно што последњих година често примећујем – људи се све више држе старијих играча“.

Управо због тога 43-годишња Аустријанка сматра да ће и навијачи бити све више на страни 32-годишњег Ђоковића како време буде одмицало.

“Када Новак буде имао 37 година, ствари ће се окренути у његову корист. Исти случај је раније био са Мекинроом и Конорсом. Како се човек приближава крају каријере, има све више навијача. Надал и Федерер су што се тиче популарности и броја навијача испред Ђоковића, али зато је он победио у једном од највећих вимблдонских финала. Атмосфера на стадиону била је невероватна. Сви су били на ивицама седишта, укључујући мене“, закључила је Шет.

Новак је у недељу освојио 16. Грен слем титулу, пету на Вимблдону.