Прочитај ми чланак

БАЈДЕН под притиском због НОВАКА: Председник САД на удару јавности због Ђоковића

0

Водећи и веома утицајни амерички медији сматрају да седмоструки шампион Вимблдона треба да се вакцинише против вируса корона, како би дао добар пример милионима обожавалаца широм света!

Како сада ствари стоје, седмоструки и актуелни шампион Вимблдона Новак Ђоковић неће играти на УС Опену, мада је српском тениском асу почела да стиже подршка, чак и од Американаца.

Наиме, амерички сенатор из Кентакија Ренд Пол подржао је најбољег српског тенисера Новака Ђоковића. Пол сматра да би Сједињене Америчке Државе требало да дозволе једном од најбољих тенисера свих времена да се такмичи на њиховој територији, односно да учествује на последњем овогодишњем грен слем турниру – УС Опену.

Према важећим правилима, страни држављани који су невакцинисани не могу да уђу на америчку територију.

– Ура за херојско становиште о медицинској слободи иза којег стоји шампион Вимблдона Новак Ђоковић. Уа за ненаучну политику забране уласка у САД посетиоцима који већ имају природни имунитет – написао је Пол на Твитеру, позивајући председника Џоа Бајдена да промени правила.

Ђоковић је раније изјавио да би волео да учествује на последњем гренд слему у сезони, али да не намерава да прими вакцину против вируса корона.

На власти у Сједињеним Државама апеловао је и легендарни Џон Мекинро.

– Политичари су почели превише да се мешају. То су урадили у Аустралији. Пустите човека да дође и да игра у Америци, мислим, стварно људи. Ово је сулудо – поручио је Мекинро.

Међутим, водећи и веома утицајни медији у Америци, не пружају подршку Ђоковићу. Њихов став је да Новак Ђоковић треба да се вакцинише и као један од најпопуларнијих спортиста на свету на тај начин буде добар пример за друге, с обзиром да има милионе обожавалаца широм света.

Последњи гренд слем сезоне УС опен на програму је од 29. августа до 11. септембра.