Прочитај ми чланак

„Бајден је већа претња за Америку него што ће Новак икада бити“

0

У тренутку док се чека одлука Сједињених Америчких Држава о уласку Новака Ђоковића у државу много се гласова јавља из свих крајева света.

За разлику од претходне године навијачи су сада углавном подељени готово 50:50 одсто на питање да ли би Ђоковићу требало дозволити да се такмичи у САД.

Foto: Printscreen

Подршка српском тенисеру је порасла, а све се још једном претворило у праву политичку кашу у коју радо скачу многи жељни да се њихов глас чује.

Један од оних који је често био на страни Ђоковића био је аустралијаски новинар Ави Јемини који је сада објавио поруку која је привукла велику пажњу.

„Новаку Ђоковићу је забрањен улазак у Сједињене Државе јер и даље одбија да прими дозу која чак и не зауставља ширење. Џо Бајден је већа претња Америци него што би ГОАТ икада могао да буде“, написао је Јемини.

Раније овог дана су се огласили и амерички сенатори на Флориди Рик Скот и Марко Рубио који су извршили притисак на председника Сједињених Америчких Држава да дозволи најбољем играчу света да се такмичи у Мајамију.

„Драги председниче Бајден,

Скренута нам је пажња да је наша администрација одбила захтев да се одуставе од тренутно обавезне вакцинације за стране туристе да уђу у САД која од стране најбоље рангираног тенисера планете Новака Ђоковића. Пишемо вам са намером да дозволите његово изузеће, које је неопходно да би се господин Ђоковић такмичио на мастерсу у Мајамију који ће бити одржан у Флориди 19. марта 2023. године.

Септембра 2022. године сте читавој држави објавили у ’60 минута’ да је ‘пандемија коронавируса готова’ и раније ове године је доктор Ентони Фаучи објавио научни чланак који показује да показује лимитирану ефикасност вакцина у заштити од респираторних патогена, као што је тај нови вирус. У светлу ових промењених околности које сте признали ви и ваша сопствена администрација садашње рестрикције за путнике из иностранства који улазе у САД делују застареле и спремне за повлачење.

Господин Ђоковић је спортиста светске класе у најбољег физичком стању који нема висок ризик од озбиљних компликација од коронавируса. Делује нелогично и неусклађено са мишљењем ваше администрације да му се не дозволи да уђе у САД и да се користи на професионалном турниру. Мањак ризика по јавно здравље заједно са чистим бенефитима његовог учешћа на турниру то би био велики покретач наше локалне економије и треба направити одлуку која ће бити преседан за остале у тој позицији, надамо се да ће доћи до потпуног повлачења обавезне вакцинације за стране туристе који желе да легално уђу у нашу велику државу.

Позивамо вас да одмах дозволите господину Ђоковићу ослобађање од обавезне вакцинације за стране путнике да бисте му дозволили да се такмичи на мастерсу у Мајамију.

Искрено,

Рик Скот и Марко Рубио“, стајало је у писму сенатора.