Прочитај ми чланак

Азаренка брутално спустила новинара који је покушао да увуче Новака у нову хајку

0

Новак Ђоковић поново се нашао на удару у Аустралији, овога пута не својом кривицом, али покушавају и њега да уплету у читаву причу.

Тениски савез Аустралије издао је саопштење у којем је упозорио навијаче и играче, као и чланове њиховог тима, након што је после меча између Ђоковића и Рубљова група навијача носила обележја којима се велича Русија, али и руска војна операција у Украјини.

Поред руских застава истакнуте су заставе са ликом Владимира Путина, неки су имали и мајице са словом „З“, као и заставе Доњецке народне републике.

На друштвеним мрежама виђен је и Новаков отац Срђан поред тих навијача са руским обележјима.

Легендарни Дивац посетио Пиксија и репрезентативце у Лос Анђелесу: Селектор му погрешио име
Светски медији дигли су велику хајку након тога, а сада се понавља слична ситуација као и пре годину дана, када су сви били устремљени против Новака и када су готово сваког тенисера и тенисерку питали о томе.

То се понавља и сада, па је тако један новинар питао Азаренку шта мисли о читавој ситуацији, и то након њеног пораза од Јелене Рибакине.

Азаренка је брутално спустила новинара који ју је питао колико то утиче на играче.

– Шта тачно утиче на тенисере – упитала је белоруска тенисера, па наставила.

– Па управо ви причате сада о томе. То је тема коју ви желите да покренете. Не знам шта желите да ја кажем – питала се Азаренка.

– Да ли сте у стању да се потпуно дистанцирате од тога? Да ли вас се то уопште тиче? Да ли размишљате о томе? Да ли мислите колико би то могло да буде тешко за Новака – наставио је новинар.

– Не знам какве то везе има са Новаком уопште, да будем фер, па… Разговарала сам данас, заправо, са човеком из обезбеђења који ме је водио на тренинг сваки дан, објаснио ми је шта се догодило. Не знам шта ви желите да урадимо поводом тога. Да разговарамо о томе? Не знам шта је овде циљ. Ови инциденти по мом мишљењу немају везе са играчима, али некако стално увлачите играче у то. Па шта је овде циљ? Мислим да то питање треба да поставите себи, а не мени – завршила је Азаренка.