Прочитај ми чланак

АТП променио систем бодовања у корист Надала! Ђоковићу угрожено ПРВО МЕСТО

0

Асоцијација тениских професионалаца (АТП) усвојила је систем бодовања у наставку сезоне, по којем ће сваком тенисеру, уколико оствари слабији резултат на турниру ове године него прошле, остати бодови из 2019. године.

То практично значи да је у трци за „број 1“ Рафаел Надал у предности у односу на Новака Ђоковића јер је Шпанац имао бољи финиш прошле сезоне.

Фото: Танјуг/AP Photo

Такође, овим саопштењем АТП-а, испоставило се да је шпанска „Марка“ била на добром трагу када је недавно објавила да ће доћи до промена у бодовању, али не процентуалним губитком бодова, него по принципу бољег резултата.

Сезона би требало да се настави у Вашингтону 14. августа, а потом следе Синсинати, УС Опен у Њујорку, Кицбил, Мадрид, Рим и Ролан Гарос у Паризу.

Ово је узгледа само још један у низу напада на најбољег тенисера Србије који очигледно дириговано траје још од “Адрија тур.“

Сви досадашњи напади, неки чак и удружени, пре свега односили су се на њега као личност, али не директно на његову каријеру. Ипак, ово је управо то. Оно где га “највише“ боли, на оно што је градио годинама и за шта се борио.

Јасно је да другачије не могу да га скину са трона, па су одлучили да чак промене правила како би се Шпанац поново вратио на врх. За сада нема никакве Новакове реакције на овај потез АТП-а, али верујемо да ћемо је ускоро добити и да неће ни мало бити блага.