Прочитај ми чланак

AО пред колапсом: Турнир пропада, нико неће да гледа мечеве у Мелбурну

0

После прве недеље губици се процењују на десетине милиона долара, директор Крејг Тајли пред оставком, оне који су протерали Ђоковића баш брига

Протеривање Новака Ðоковића изазвало је огромне проблеме оранизаторима првог гренд слема у сезони. Челници Аустралијан опена суочени су финансијским губитком после прве недеље такмичења, која се процењује у десетинама милиона долара.


О чему се заправо ради? Бројке које се тичу новца су забрињавајуће и изазивају главобољу организаторима, а аустралијски политичари, пре свих они који су донели одлуку за депортацију Новака Ђоковића, не хају за тенис.

И ово је потврда да су премијера Аустралије Скота Морисона, министра за имиграције Алекса Хока и премијера савезне државе Викторија Данијела Ендрјуза бринули само политички поени, које су згрнули после фашистичке кампање коју су водили против најбољег тенисера на свету. Због свега овога, сасвим је извесно да ће директор Аустралијан опена Крејг Тајли поднети оставку по завршетку турнира.

Чињеница је да је капацитет свих стадиона у Мелбурну смањен на 50 одсто због короне, али је посета катастрофална! Једини меч на којем је „Род Лејвер Арена“ била пуна био је онај између Данила Медведева и Ника Киријоса. Пристојно попуњена била је и на мечу Рафе Надала и Карена Хачанова, док је на осталим сусретима број гледалаца био забрињавајући. Очигледно је да кад нема Новака Ђоковића, гледаоце више тенис и не интересује.

Велика српска колонија која живи у Мелбурну отказивала је карте и тражила рефундацију после протеривања Ђоковића, а њихов пример следили су Грци, Македонци, Пољаци, Ирци…

Енглеска компанија „Сеарцх Интеллигенце“ објавила је да је анализом трендова на претраживачу „Гугл“ дошла до невероватног податка – чак 25 одсто више је оних који траже како да врате улазнице у односу на оне који би да купе. Из ове компаније поручују да је главни разлог томе управо Новак Ðоковић.

Посета на Аустралијан опену

Сви мечеви

17. јануар 25.206

18. јануар 26.367

19.јануар 25.653

20. јануар 30.102

21. јануар 34.177