Прочитај ми чланак

Анализе: Статистика (2013) на страни српских нападача

0

 

Matija-Nastasic-Dusan-Tadic-Filip-Duricic(спорт26)
Хрвати се хвале нападачима, Срби тврде да имају гранитну одбрану…Али, статистика јасно показује да „коцкасти“ нису толико супериорни у офанзиви и да им јако често нестане „барут“ када се боре у дресовима клуба.

Са друге стране, наши нападачи су ефикаснији у клубовима, али нас посебно радује што су расположени и као асистенти. Ако се гледа статистика јасно је да Срби треа да се плаше само Супер Мариа Манџукића, док је највећа опасност по Хрвате Душан Тадић.

Прва „пушка“ репрезентације Хрватске без икаквог поговора је Марио Манџукић, који је у дресу Бајерна у текућој сезони постигао 21 гол на 37 мечева, док је чак осам пута био стрелац у каландарској 2013. Далеко иза њега по ефикасности се налазе остали офанзивци „шаховничара“. Ивица Олић и Никица Јелавић су постигни по десет голова (31, односно 38 мечева), док је Никола Каленић постигао девет, Младен Петрић шест, а толико цењени Едуардио да Силва само пет погодатака.

Са друге стрене, нападачи Србије су много боље „поделили“ голове. Прва „хаубица“ Срба је Душан Тадић, који је 18 пута погодио противничку мрежу (48 мечева), док је Филип Ђорђевић био стрелац 17 пута, Никола Ђурђић 16, Филип Ђуричић 12, Марко Шћеповић и Зоран Тошић по четири пута,…

Када се погледају „укупни“ резултати долазимо до податка да су Хрвати постигли 61 погодак, а Срби десет голова више…

Када се прича о „додавачима“ онда је још лепше хвалити се да сте навијач Србије. Наиме, наша „десетка“ Душан Тадић је сам забележио 20 асистенија, док су сви нападачи Хрватске имали заједно само додавање више.

По пет асистенција међу „коцкастима“ имају Манџукић, Олић (пет), док су Јелавић, Каленић и да Силва асистирали по три пута. Најскромнији утисак има Младен Петрић (две асистенције). Код Срба поред супер „додавача“ Тадића, Филип Ђуричић има учинак од чак осам асистенција. Знатно скромнији су Филип Ђорђевић(две), Никола Ђуричић(три), Марко Шћеповић(четири) и Зоран Тошић(једна асистенција),…