Прочитај ми чланак

АМЕРИЧКИ НОВИНАР: Новак ће освојити све, али га никада нећемо волети, само Срби

0

Однос публике према најбољем тенисеру света, Новаку Ђоковићу, тема је којом се данима баве светски медији.

Новак је у историјском финалу Вимблдона после преокрета савладао Роџера Федерера, који је имао подршку 15.000 навијача у Лондону.

© AP Photo / John Minchillo

Публика је отворено била на страни Швајцарца, њено понашање је било срамно. Нису показали ни трунку поштовања према петоструком освајачу Вимблдона. Аплаудирали су на грешке Ђоковића, ометали га…

Џош Левин, новинар америчког портала „Слејт“, дао је своје виђење Новаковог односа са навијачима. У тексту „Новак Ђоковић ће освојити све осим наших срца“, Американац је „објаснио“ зашто навијачи не воле српског тенисера.

„Ђоковић никада неће имати подршку навијача, какву имају Надал и Федерер (посебно Федерер). Он је увек био трећи тркач у трци за двоје. Увек су га доживљавали као „мирођију“ у Надаловој и Федереровој чорби, тако да га нико ван Србије није доживљавао као хероја“, написао је амерички новинар, који је истакао да је упркос томе Новак блистао на терену.

„У пресудним моментима, у највећим улозима и на најсветлијим бинама, Ђоковић је увек најбољи што може бити.“

Након анализе дешавања у великиом финалу Вимблдона, амерички новинар је у закључку нагласио да Србин никада неће бити обожаван као Швајцарац, иако је на терену бољи.

„Док Федерер буде играо, стање у тенису се неће променити. Новак Ђоковић никада неће бити фаворит навијача, али ће зато на терену, увек, али увек, бити…“

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!