Прочитај ми чланак

АМЕРИ УЧЕ ФИБА ПРАВИЛА, Грег урлао, недостајали су му играчи чак и за први тренинг

0

Није лако на старту припрема!

Кошаркаши САД окупили су се у Лас Вегасу на старту припрема, а селектор Грег Попович има 15 играча на располагању.

Foto: youtube.com

Тренеру Спарса асистира Џеф ван Ганди, а занимљиво је да Кајл Лаури није био у акцији са осталима због лакше повреде, док су Деарон Фокс и Џо Харис постали нови принудни и привремени чланови, како би Грег имао ширину играчког кадра за тренинге.

Попович је поделио играче у две екипе, у првој су били Џејсон Тејтум, Мајлс Тарнер, Тадеус Јанг, Кајл Кузма, Маркус Смарт, Крис Мидлтон, Кемба Вокер и Брук Лопез, са друге стране су се нашли Фокс, Харис, Барнс, Браун, Адебајо, Пи Џеј Такер, Донован Мичел и Пламли.

Одвојили су се и Стив Кер и Лојд Пирс, Грег је инсистирао на одбрани пик ен рола, а Мидлтон је објаснио детаље, пошто је било и нешто гласније вике селектора.

– Све је ствар „коучинга“, ово је другачији сет правила из ФИБА, који покушавају да нам објасне. То је све, сви поштујемо Грега, јер је он највећи свих времена, сваки пут кад отвори уста, сви хоћемо да га слушамо – рекао је Мидлтон.

– Сваки пут кад се нађемо, хоћу да будемо све бољи и користимо сваки тренинг. Никад нисмо играли у овом саставу заједно, па морампо да искористимо предност сваког тренинга – подсетио је Грег на отказе играча који су у претходном периоду носили игру.

Претходно су отказале бројне звезде од Џејмса Хардена преко Ентонија Дејвиса до Демијана Лиларда, а САД ће се такмичити у групи Е са Турском, Чешком и Јапаном.