Прочитај ми чланак

АЛБАНЦИ ИЗ АМЕРИКЕ ПЛАЋАЈУ КАЗНУ ЏАКИ И ШАЋИРИЈУ: Они су наш понос, морамо да …

0

Албанци пореклом из Косова и Метохије који живе у Њујорку покренули су у понедељак акцију скупљања новца како би платили казну коју су од ФИФА добили Гранит Џака и Ђердан Шаћири

Албанци пореклом из Косова и Метохије који живе у Њујорку покренули су у понедељак акцију скупљања новца како би платили казну коју су од ФИФА добили Гранит Џака и Ђердан Шаћири.

То је информација која се појавила у „Блику“, а наводно је један навијач швајцарске репрезентације Албанац Рилинд Река, покренуо интернет кампању да се у САД скупи новац за плаћање казне њиховим фудбалерима.

– Донели сте целој Швајцарској и Албанцима широм света срећу и радост. Молим све, одвојите моменат и подржите их- поручио је навијач.

Током ноћи прикупљено је више од  8.000 америчких долара.

Чак је и министар трговине такозване државе Косова Бајрам Хасани истакао да ће одвојити део овца од плате како би помогао да се плати казна ФИФА. 

– Не постоји новац за емоције које су Џака и Шацири поклонили свима када су славили са симболом албанског двоглавог орла. Они су кажњени само због тога што нису заборавили своје корене. Сви знамо да они могу да плате казне, али није то поента. Осећај поноса који су нам донели победом нас обавезе да им помогнемо. 

Док су Шаћири и Џака због провоцирања навијача у Србији симболом албанског орла кажњени само  по 10.000 франака председник ФСССлавиша Кокеза, као и селектор СрбијеМладен Крстајићкажњени су са по 5.000 хиљада франака, док ће савез због дискриминишућих парола на трибинама како је ФИФА навела и убацивања предмета на терен морати да плати 54.000 швајцарских франака.