Прочитај ми чланак

Ако се првенства не наставе: Звезда корак ближе Лиги шампиона

0

Фудбалска првенства широм Европе прекинута су због пандемије корона вируса, а у случају да шампиони буду проглашени на основу досадашњих резултата Црвена звезда би квалификације за Лигу шампиона следеће сезоне започела од другог кола. Оно што је добра вест за српског шампиона је чињеница да би био повлашћен и у трећој рунди квалификација, за разлику од прошле сезоне што свакако олакшава пут ка елити.

Наиме, црвено-бели имају 22.750 сакупљених бодова, што им гарантује повлашћен статус у другом квалификационом колу. У трећој рунди Звезда би такође била носилац, заједно са Олимпијакосом, Селтиком, Динамом из Загреба, Астаном и Лудогорецом. Свакако најтежи посао чекао би клуб из Љутице Богдана уколико успе да се домогне плеј-офа. Ако не буде изненађења, по коефицијенту повлашћени би били Грци, Шкоти, Хрвати и Казахстанци, док би се као неносиоци такмичили Звезда, прашка Славија, Лудогорец и ЛАСК.

foto: flickr

Подсетимо, шампионат у Суперлиги Србије је прекинут, а у случају да се не настави Црвена звезда ће највероватније одбранити титулу јер има 11 бодова више од Партизана на 11 кола пре краја.