Прочитај ми чланак

КРСТИЋ: Ако настави вредно да ради, Ђорђевић ће бити добар тренер!

0

Srbija-Novi-Zeland

После десет година репрезентативне каријере Ненад Крстић је одлучио да се опрости од националног дреса. У новогодишњем интервјуу за Информер досадашњи капитен објаснио је какву је сарадњу имао са селекторима Душаном Ивковићем и Александром Ђорђевићем.

– Ивковић ме је научио свему и дао ми је све. Указао ми је поверење и дао ми је капитенску траку. Њему дугујем велику захвалност за све што је урадио за мене. С друге стране, од Салета Ђорђевића нисам пуно научио. С њим смо имали неку посебну везу, више неки другарски однос. Он није класичан тренер. Али ако настави да се труди, биће јако добар – рекао је Крстић.

Центра Ефеса изненадила је вест да ће се на утакмици с Француском наредног лета опростити од играња кошарке.

– Изненадио сам се кад сам чуо ту Салетову изјаву. Са мном нико није разговарао о томе. Људи су ме после звали да ме питају да ли се опраштам од кошарке, што није тачно. Завршио сам с репрезентацијом, али настављам да играм. Сад сам у Ефесу и доказаћу да нисам за пензију – истакао је Крстић.

На питање шта му је највише сметало док је играо за репрезентацију, Крстић је одговорио:

– Понекад су нас осуђивали без разлога. Теодосића су у једном тренутку сви нападали, а сад је херој нације. Пред СП у Шпанији критиковали су Салета Ђорђевића што ме је повређеног одвео на турнир. А људи не знају да сам и раније повређен играо за репрезентацију, па чак и кад су ми доктори саветовали да не играм. Да сам право с венчања дошао на припреме. Због тога ми је криво кад чујем неаргументоване критике – закључио је Крстић.

(Телеграф)