• Почетна
  • ВИДЕО
  • Афера„капитенска трака”: Нико ни реч, у Хумској “помирење” (Видео)
Прочитај ми чланак

Афера„капитенска трака”: Нико ни реч, у Хумској “помирење” (Видео)

0

Kimi Scepovic640x486
(Б92)

Након скандалозних дешавања у уторак у Хумској и скидања капитенске траке фудбалеру црно-белих од стране ‘навијача’ нико се од званичника није огласио.

Уместо њих, новинарима су се на стадиону заједно обратили вођа навијача Партизана Милош Радисављевић и фудбалер Марко Шћеповић покушавши да ублаже оно што се десило.

Спортски директор Партизана Алберт Нађ рекао је да се „не плаши ничега“, али да не жели коментарише инцидент, уз коментар да „зна да је он са поносом носио траку, а да о Шћеповићу неће да прича“.

Након реванш меча 3. кола квалификација за ЛШ вођа навијачке групе „Алкатраз“ Милош Радисављевић сишао је са трибине, пришао окупљеним играчима Партизана и скинуо капитенску траку Марку Шћеповићу, због чега нико од присутних није реаговао.

Било какве реакције клуба, државе или институција нема ни дан након утакмице.

Радисављевић, тврди да му је Шћеповић „сам дао траку“.

„Нисам ја агресивно скидао траку. Ми смо превасходно другари, то није био агресиван гест, ја после сваке утакмице сиђем на терен због кореографије. Не знам зашто се диже фама, јер чин није био насилан. Нисам му скинуо траку, он је мени дао“, рекао је Радисављевић на конференцији за новинаре стадиону у Хумској.

Осим њега, новинарима се обратио и Марко Шћеповић који је рекао да је „осетио потребу“ да Радисављевићу преда капитенску траку, упркос томе што се на снимку види да му је Радисављевић скида.

„Осетио сам обавезу да му дам траку. Навијачи су наш 12. играч и прашина се подигла ни око чега. Ово је тотално другачија ситуација од онога са Лазаром“, рекао је Шћеповић очигледно алудирајући на инцидент који је имао Лазар Марковић са навијачем који му је ударио шамар.

Он је додао да се ни у једном тренутку није уплашио или осетио угроженим.

Радисављевић је након тога додао и да не види ништа спорно у свом поступку и да је Шћеповићу „нешто тако било потребно да се тргне из летаргије.

„Понављам, ништа насилно нисам урадио, он је сам то урадио, јер је свестан да није за траку. Кад изађе и уклиза 30 пута, може да носи две траке. Зна наш став, мора више да се залаже, Партизаново је дете и мора више да даје и пружа. Сви знате шта цео стадион мисли, и о томе треба да се пише, а не овоме. Па, певало се и председнику Ђурићу“, рекао је Радисављевић.