Прочитај ми чланак

АБА ЛИГА: Звездино скандалозно друго полувреме оставило Будућност у животу

0

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у трећем мечу финалне серије АБА лиге од Будућности резултатом 80:72 (18:25, 27:25, 21:8, 14:14)

Дворана: „Морача“. Судије: Томислав Хордов (Хрватска), Марио Мајкић (Словенија), Марко Јурас (Србија). Будућност: Џексон, Кол, Шеховић, Е. Кларк, Баровић, К. Кларк, Гордић, Битадзе, Поповић, Бел, Николић, Вилијамс; Тренер: Јасмин Репеша. Црвена звезда: Човић, Кешељ, Давидовац, Ненадић, Лазић, Фаје, Берон, Добрић, Симанић, Риверс, Цирбес, Оџо; Тренер: Милан Томић

Будућност је остала у игри за одбраном титуле АБА лиге и опстанком у Евролиги, пошто је победила у мечу у којем је Звезда имала меч лопту.

Подгоричани су обезбедили и четврти меч у серији, који ће бити одигран за два дана, у петак, на истом месту.

Највећи проблем за Звезду била је реализација, која је у првом полувремена била одлична (50 поена), а у другом скандалозна (22 поена).

Навијачи Будућности, популарни „варвари“, и пре самог почетка меча припредили су паклену атмосферу за играче црвено-белих, али тада није било инцидената.

Утакмица је, као и претходне две, почела у нешто неефикаснијем ритму. Цирбес је користио асистенције саиграча, док је на другој страни вукао Норис Кол.

Прва разлика настала је уласком Кеј-Сија Риверса на терен, који је био убедљиво најбољи актер првог полувремена. Он је крајем прве деонице и током друге доминирао и погађао малтене све што је хтео, а после 20 минута игре имао чак 19 поена.

Највећу предност гости су направили средином друге четвртине, када су после нових поена Риверса отишли на +12 (46:34).

Тај резултат дошао је након што је невероватну глупост направио центар домаћина Гога Битадзе, који је после безазлене расправе са Риверсом Американца одгурнуо шаком у пределу лица и зарадио неспортску грешку, а проблем за Подгоричане „подебљан“ је техичком клупи.

Црвено-бели су то фантастично искористили, отишли на поменуту двоцифрену предност, али већ крајем полувремена мало пали и на паузу отишли са „само“ +5.

У другом полувремену видели смо тотално другачију Звезду, али и Будућност.

Ништа није полазило за руком за црвено-беле, који су у прва два меча, а и већим делом у првом полувремену ове утакмице, углавном погађали шта су хтели. Будућност је заиграла чвршће у одбрани, али је пре свега преокрету допринела гостујућа екипа, која је и из отворених позиција била непрецизна.

Гости су повели 55:50, а онда су до краја четвртине, до чијег краја је које у том тренутку било више од половине, постигли само три поена (а укупно осам).

Ништа боље није било по црвено-беле ни у четвртој четвртини.

У последњих 10 минута Будућност се у тренуцима „нудила“ Звезди, али гости и даље нису могли да погоде ни отворене шутеве, а често су губили лопте. Статистика је на крају открила да је екипа из Подгорице противницима украла 9 лопти, док је исти број на другој страни био на нули.

Последњу прилику српски шампион је пропустио када је Коти Кларк на три минута до краја неспортси фаулирао Фајеа. Тада је било -7, али је Кеј-Си Риверс, који је све погодио у првом полувремену, промашио нови шут и других 20 минута завршио са 0/7 из игре.

Убедљиво најбољи у победничком саставу био је Норис Кол са 20 поена и седам скокова. Коти Кларк је додао 14, док је Едвин Џексон имао десет.

Код црвено-белих истакао се Риверс са 19 поена (све у првом полувремену), а пратили су га Човић са десет поена и четири асистенције и Берон са 12 поена, али 2/7 из игре. Цирбес је додао десет поена.

Четврти меч финала игра се у дворани „Морача“ у петак од 19 часова.