Прочитај ми чланак

Српски фудбалер ухапшен у вези са шверцом 115 кг кокаина! Отац му био селектор СРБ

0

Дамјан Рогановић и Душан Петковић ухапшени су у Амстердаму као чланови ОКГ због 115 килограма кокаина. Како сазнајемо, ухапшени Петковић син је покојног Илиије Петковића бившег фудбалера и селектора.

Отац осумњиченог Петковића био је чувени Илија Петковић (1945 – 2020), славни југословенски фудбалер и селектор фудбалске репрезентације Србије и Црне Горе на Мундијалу 2006. године у Немачкој, на који је старији Петковић водио и свог сина као репрезентативца.

Foto: Facebook, Privatna Arhiva

Подсетимо, они су ухапшени у заједничкој међународној акцији Тужилаштва за организовани криминал Србије, БИА, МУП, надлежних јавних тужилаштава Белгије и Холандије, Европола и Евроџаста ухапшено је осам особа и заплењено укупно 115 килограма опојне дроге кокаин.

У акцији којом је руководило српско Тужилаштво, слободе је лишено осам лица, док се за преосталим припадницима организоване криминалне групе трага, наводи се у саопштењу.

Ухапшени се сумњиче за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, наводи се у саопштењу овог тужилаштва.

Сумња се да су припадници ове организоване криминалне групе са територије Јужне Америке организовали транспорт веће количине опојне дроге кокаин у луку Ротердам и даље транспорт ове опојне дроге до белгијског града Арлон, где је у заједничкој акцији надлежних државних органа Србије, Белгије, Холандије и Луксембурга, укупно заплењено 115 килограма те дроге.

Ова организована криминална група, коју чине „Врачарац“ Н.В, Д.Р. – припадник тзв. „кавачког клана“, В.В, С.К, С.Ð, Ф.Л.А, Л.К, К.Р, И.Г, Ј.В. и Ð.С.Д., је користећи регистровану компанију која се бави препродајом бетонских плоча, најпре куповала такве плоче од једне компаније у Луксембургу, а затим вршила замену тих плоча бетонским плочама направљеним у хангару у белгијском граду Арлон, у које су затим сакривали пакете са кокаином.

Приликом интервенције полицијских снага у Белгији укупно су пронађене 22 бетонске плоче, од чега је у свакој плочи било по три пакета кокаина тежине од по 1.120 грама.

Поред кокаина пронађеног у бетонским плочама, на лицу места пронађено је још 37 пакета са овом опојном дрогом, а укупно је у хангару у Арлону пронађено 103 пакета опојне дроге кокаин, нето масе 115 килограма.

Ова организована криминална група је кокаин који је пронађен у хангару у Арлону преко Немачке шпедитерске фирме требало да дистрибуира до Немачког града Трир, а затим до хангара те компаније у Лондону ради даље продаје, додаје се саопштењу Тужилаштва.