Прочитај ми чланак

ФК Партизан: Рашовићу подршка и од Станојeвића

0

Rasovic1-350x266(Бета)
После првог треенинга са екипом црно-белих, нови тренер Партизана открио новинарима да му је на преузимању нове дужности честитао и некадашњи тренер клуба из Хумске Александар Станојевић. Рашовић потврдио да су Митровић и Шћеповић изгладили сукоб.

Нови тренер Партизана Вук Рашовић рекао је данас да је остало мало времена до прве утакмице и да не верује да ће моћи да спроведе своје идеје у дело, али је истакао да верује у своје фудбалере.

„Неће бити једноставно да неке своје идеје одмах спроведем у дело, јер имамо мало времена до прве утакмице, али верујем у ове играче, пошто су школовани фудбалери. Верујем да је ова група фудбалера способна да понови успехе из прошлих година, још имамо све у својим рукама. Не размишљамо о дербију, у овом тренутку Раднички из Ниша је за нас најбитнија утакмица“, рекао је Рашовић новинарима у тренинг центру Партизана.

Рашовић је екипу преузео у понедељак од Владимира Вермезовића, који је добио отказ због лоших резултата. Нови шеф стручног штаба казао је да још није поразговарао са сваким од играча понаособ.

Новинаре је занимало и каква је ситуација између Марка Шћеповића и Александра Митровића, који су се потукли на тренингу.

„Све што се дешавало у претходном периоду је утицало на ствари које се дешавају на тренинзима, али данас сам видео да њих двојица имају добру комуникацију међу собом и да је све у реду“, рекао је Рашовић.

Партизан је у првенству имао 11 бодова предности у односу на Црвену звезду, али је она сада истопљена на само два. „Вечити“ дерби тек предстоји.

„Не желим да причам о дербију, Раднички је најважнија утакмица. Рад је једини начин да се додје до циља. Видим да су играчи жељни успеха и да верују у освајање титуле. Тачно је да смо изгубили велики број бодова, али још имамо два бода вишка. Добро је кад имате притисак, јер то значи да вредите и да људи од вас очекују да нешто урадите“, рекао је Рашовић.

Нови тренер је рекао и да га је звао да му честита некадашњи тренер Александар Станојевић, код кога је Рашовић био асистент.

Нови тренер ће дебитовати у четвртак у Београду против нишког Радничког.

Са новинарима је разговарао и Лазар Марковић, који је казао да је спреман и да верује у свој тим.

„Верујем да можемо да освојимо титулу. Имамо два бода предности и играмо дерби на свом терену. Све је у нашим рукама…Ја сам се опоравио и спреман сам да играм, а на тренеру је да одлучи“, рекао је Марковић.