Прочитај ми чланак

Срби на Олимпијади (први дан): Ана и Јанко рутински до победе!

0

Ана и Јанко победили
Јанко Типсаревић и Ана Ивановић пласирали су се у 1/16 финала Олимпијских игара у Лондону, а на терену је тренутно Виктор Троикци.

Типсаревић је са 6:3, 6:4 без много проблема добио Аргентинца Давида Налбандијана, док је Ивановићева у првом колу елиминисала Американку Кристину Мекхејл са 6:4, 7:5.

Свој меч почео је и Виктор Троицки против Николаса Алмагра, док у 15 часова на терене "Ол Ингланд клаба" излазе Јелена Јанковић је и један од фаворита Серена Вилијамс.

 

А. Ивановић – К. Мелхејл 6:4, 7:5 Ивановићева ће у 1/16 финала играти против боље из дуела Мађарице Агнес Шавај и Британке Елене Балтаче.
Меч српске и америчке тенисерке обележили су лоши сервиси на обе стране. Ивановићева је у првом сету освојила чак четири брејка, али је три пута изгубила свој сервис. Она је, међутим, у самом финишу сета била сигурнија, поново је напала сервис ривалке и брејком у десетом гему добила први сет са 6:4.

Већ на старту другог сета Мекхејлова је направила брејк, те сигурним сервисом повела 2:0. Ипак, Ивановићева није пала, освојила је следећи сервис гем, а потом искористила прву шансу за рибрејк и изједначила. Ивановићева је ушла у сјајан ритам и освојила још три гема, укључујући нови брејк, те са укупно пет узастопних поена стигла на гем од победе.

Ана је ипак у финишу попустила, те је Американка после сервис гема стигла и до новог брејка који ју је оставио у мечу (5:4). Мелхејлова је потпуно преокренула стање на терену и изједначила на 5:5. Ивановићева је коначно успела да прекине серију ривалке и поведе 6:5. Наша тенисерка је искористила овај momentum и искористивши другу меч лопту са 7:5 добила Мекхејлову са 2:0 у сетовима.

 

Ј. Типсаревић – Д. Налбандијан 6:3, 6:4 Бољи из овог дуела играће против Немца Филипа Печнера који је са 7:6(5), 6:1 добио Лукаша Лацка.
Након три уводна гема без проблема за сервис тенисера, Типсаревић је први кренуо у напад и одмах стигао до брејка за 3:1. Ипак, искусни Аргентинац је одмах узвратио рибрејком, али је Јанко наставио серију брејкова за 4:2. Јанко је "пустио" ривала да без проблема стигне до трећег гема, а потом рутински освоји нови гем за 6:3 и вођство у сетовима.

Аргентинац је добио уводних гем другог сета, да би Типсаревић после свог сервис гема одмах искористио прву брејк шансу за преокрет на 3:1. Након што је Налбандијан успео да освојио други гем, Јанко је наставио да сигурно сервира и чува брејк предности (4:2).

Након што су оба тенисера освојила по још један гем, Јанко је покушао да одмах стигне до новог брејка и заврши меч, али је пропусто две меч лопте, те је Налбандијан из другог покушаја смањио на 5:4. Јанко је храбро сервирао у одлучујућем гему и ас ударцем са 6:4 добио други сет за укупну победу 2:0.

 

В. Троицки – Н. Алмагро 1:0
Троицки и Алмагро су скоро вршњаци (Шпанац старији пола године), а до сада су играли два пута и оба је добио Алмагро. Међутим, оба дуела су била на шљаци, а последњи пре две године на Мастерсу у Мадриду када је било 6:1, 7:6. Победнику ће ривал у 1/16 финала бити бољи из дуела Руса Александра Богомолова Јуниора и Аргентинца Карлоса Берлока.
Дуел Виктора и Николаса кренуо је по гемом на обе стране.

 

Ј. Јанковић – С. Вилијамс 15.00h
Најтежи задатак од свих наших тенисера има Јелена којој је ривалка актуелна шампионка Вимблдона Серена Вилијамс. Две искусне тенисерке и својевремено најбоље на свету играле су до сада осам пута, уз по четири победе. Последњи пут играле су 2010. године у Риму где је Јанковићева победила 4:6, 6:3, 7:6, а први пуће се састати на трави. Уколико успе да прође шампионку Вимблдона, Јанковићева ће у наредној рунди играти са бољом из меча Немице Моне Брател и Пољакиње Урсуле Радвањске.

 

(Танјуг, Б92)