• Почетна
  • СПОРТ
  • Србин.инфо: Бајковић спасио леђа Просинечком – Звезда у плеј офу Лиге Европе
Прочитај ми чланак

Србин.инфо: Бајковић спасио леђа Просинечком – Звезда у плеј офу Лиге Европе

0

Звезда дочекала пенале и избацила Омонију после драме!!!
Омонија – Црвена звезда 0:0, пеналима 5:6

Стадион: ГСП у Никозији. Гледалаца: 15.000. Судија: Михаел Лејрус (Шведска). Помоћници: Магнус Сјоблом и Пер Брогевик (Шведска). Жути картони: Скарамоцино, Фреди, Шпунгин (Омонија), Јовановић, Максимовић, Мијаиловић, Микић, Лазовић, Касалица (Црвена звезда).

ОМОНИЈА: Леони, Шпунгин, Нуно Асис (од 73. Бруно Агуиар), Павићевић, Скарамоцино, Леандро (од 95. Маргаса), Даниелсон, Христофи, Аврам (од 83. Андре Алвеш), Фреди, Марко.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Младеновић, Јовановић, Максимовић, Микић, Димитријевић, Миливојевић, Мијаловић, Евандро (од 119. Мирић), Лазовић (од 112. Милуновић), Касалица.

Црвена звезда је у четвртом колу квалификација за Лигу УЕФА! Одиграли су још једну успаванку београдски црвено-бели са Омонијом, баш као и пре недељу дана на Маракани мреже су мировале, овога пута после продужетака и 120 минута игре – 0:0.

О путнику у наредну рунду одлучивали су једанаестерци, а више среће, али и концентрације имали су Београђани. Претходно је Просинечки начинио врло добар потез, минут пре краја је из игре извео Евандра, који се сигурно још увек сећа промашеног пенала у вечитом дербију против Партизана.

Драма је потрајала до седме серије. Тада је Мијаиловић био прецизан, а потом је сјајни Бајковић одбранио ударац Денилсона Фереире за велику радост Звездиних навијача у Никозији!!!

Ова два ривала су пре 11 година играли меч у оквиру квалификација за Лигу шампиона. Тада је први сусрет на Кипру завршен нерешено (1:1), а на Маракани Звезда је обезбедила пласман у наредну рунду (2:1). Због црвеног картона у прошлом сусрету Марко Вешовић није могао да помогне саиграчима, а у тим се вратио капитен Никола Микић.

 

Ток меча:
3` Први покушај на мечу, ударац је са неких 35 метара опробао Лука Миливојевић, али је лопта отишла високо преко гола.

11` Готово ништа занимљиво се није дешавало на терену. Лопта је углавном у поседу Звездиних играча, која успева да дође до 25 метара од гола ривала. За нешто више недостаје завршни пас. Омонија је за сада потпуно безопасна.

14` Прва шанса за Омонију, центрирао је Соареш, а лопту је захватио Фреди, али није био прецизан.

16` Први жути картон. Комбиновали су Димитријевић и Евандро, успели да изгубе лопте, а Омонија је кренула у контранапад. Јовановић је прекршајем зауставио Фредија и добио је жути картон.

21` Микић је изборио први корнер за Звезду, извео га је Лазовић, али је његов центаршут „прелетео” све играче у шеснаестерцу Омоније.

23` Занимљива сцена на стадиону. Судија Лејрус се одлучио за двоминутну паузу, да се фудбалери мало освеже. Разумљиво, у Никозији је тренутно 37 степени!

25` Сјајан продор Касалице по десној страни, пред улазак у шеснаестерац оборио га је Скарамоцино. Био је то први картон за Омонију.

26` Сваки контанапад домаћих је велика опасност за Црвену звезду. Тако је било и псоле слободног ударца који је извео Димитријевић, Кипрани су се одбранили и кренули у напад. Максимовић је прекршајем зауставио Христофија и добио је заслужено жути картон.

31` Покушала је Звезда на брзину, Касалица је извео слободан ударац и упослио Лазовића, а овај шутирао из прве, али поред гола.

33` Аврам је прошао по десној страни, а кад му је бежала лопта срушио га је беспотребно Мијаиловић. Добио је жути картон, а Омонија одличну шансу. Нуно Асис је извео слободан ударац, додао је лопту до Аврама, који је био сам на неких десет метара од гола, али је шутирао право у Бајковића. Најбоља шанса на мечу.

36` Звездина игра се углавном врти око Евандра, који се по први пу одлучио на ударац. Ипак, његов шут са 40-так метара био је прилично непрецизан.

44` Сјајно се бори нападач Омоније Фреди, али је у једном нападу фаулирао Јовановића, за шта је „награђен” жутим картоном.

45` Четврти жути картон за Звезду! Овога пута за капитена Микића, због прекршаја на Авраму. Два минута ће судија продужити прво полувреме. Ништа занимљиво се није дешавало у надокнади времена.

 

Друго полувреме:
46` Изненада је Звезда дошла до шансе, после једне испуцане лопте Касалица је избегао офсајд замку, али није потом себи створио баш најбољу позицију, па је шутирао поред гола Џонија Леонија.

49` Каква шанса за Звезду! Лазовић је извео корнер са леве стране, фантастично је убацио лопту ка Касалици, а овај је шутирао главом поред гола из сјајне позиције.

50` Напокон напад Звезде по десној страни, и врло добар ударац Лазовића, али је Леони избио лопту у корнер, после којег није било узбуђења.

52` Сваки контранапад Омоније фудбалери Звезде заустављају прекршајем. Тако је било и кад је Лазовић оборио Скарамоцинија. Наравно, добио је жути картон.

55` Аврам је извео слободан ударац искоса са десне стране, лопта је поред Звездних играча лако дошла до Леандра, али је овај шутирао високо изнад гола Бајковића.

69` Омонија је извела корнер, урадио је домаћин то очајно, лопту је отео на 1`6 метара од гола Димитријевић, али је успео одмах и да је изгуби. На срећу, Кипрани нису створили шансу, а имали су добро позицију за тако нешто.

71` Баш као и у првом полувремену шведски судија је одсвирао „тајм-аут”. Време заиста није баш за фудбал, али како играју играчи оба тима, тешко је да се било ко од њих уморио…

73` Прва измена на мечу, у игру улази Агуиар уместо Нуна Асиса.

74` Изнудио је Лазовић корнер, а исти играч га је и извео. Комбиновао је са Младеновићем, али су то учинили заиста очајно. Ухватио се Просинечки за главу, знајући да његов тим није створио баш претерано много шанси на овом мечу.

75` Каква шанса за Звезду! Избегао је Касалица старт Фереире, стуштио се га голу Омоније, али је несхватљиво застао. Кад је већ било паметније да упосли усамљеног Лазовића одлучио се на ударац и промашио. Штета… Одмах потом Звездин нападач је добио и жути картон, можда и престрого.

77` Опасан напад Омоније, Христофи је центрирао а десне стране, лопта је прелетела Фредија, а главом је тукао Аврам. На срећу, преко гола Бајковића, иако је био у веома доброј позицији.

83` Друга измена код домаћих, из игре је изашао Аврам, на терену је Андре Алвеш.

90` Скарамоцино је извео аут, лопта је после интервенције Звездине одбране дошла до Христофија, који је врло добро шутирао, али је Бајковић одбранио. Судија ће меч продужити за четири минута.

90+4` Надокнада времена је прошла без жеље иједног од два тима да било шта учини. Гледаћемо продужетке у Никозији.

 

Први продужетак:
95` Две прилике у истом минуту за Омонију. Најпре је ударац Христофија изблокиран, а потом је Саво Павићевић промашио гол.

96` Последња измена код домаћих, у игри је Маргаса, који је заменио Леандра.

98` Још једна прилика за Омонију, опет је покушао Христофи, али је био непрецизан.

101` Христофи је центрирао, а Бајковић кренуо на лопту. У једном тренутку ју је испустио, иако никог није било поред њега, лопта је ударила у стативу, а потом је голман Звезде ипак успео да је окроти. Невероватно, умало да Омонија ни из чега постигне погодак!

102` Прва измена ко црвено-белих, Просинечки је из игре извадио Лазовића, а на терен је послао Луку Милуновића.

105+1` Бајковић све несигурнији. Истрчао је Звездин голман на један центаршут из слободно ударца, лопта га је прелетела, али то на срећу нису чекивали нападачи Омоније.

 

Други продужетак:
110` Фаул Шпингина на Димитријевићу и жути картон за играча Омоније.

111` Комбинација двојице нових играча у Омонији, Андре Алвеш је оучио Маргасу, а овај је са 17 метара шутирао преко гола.

114` Солидна комбинација црвено-белих после слободног удрца, Димитријевић је центрирао, а усамљени Младеновић је очајно реаговао и главом лопту послао преко гола Леонија.

118` Друга измена у Звезди, у игри је Марко Мирић, терен је напустио Евандро.

120+1` Крај другог продужетка. Једанаестерци ће одлучивати о путнику у четврто коло квалификација за Лигу УЕФА.

 

Једанаестерци:
– 0:1 Димитријевић је био прецизан.

– 1:1 Андре Алвеш је погодио, мало је недостајало Бајковићу да одбрани.

– 1:2 Прецизан је био и Миливојевић, опет је Леони отишао у десну страну, а лопта у леву.

– 2:2 Неумољив је био и Фреди, Бајковић је овога пута био без шансе.

– Промашај. Очајан шут Касалице, по сред гола, Леони није могао да не одбрани овај ударац.

– Каква срећа. Бајковић је сјајно одбранио шут Сава Павићевића.

– 2:3 Прекрстио се Максимовић, а потом лако савладао Леонија. Поново је лопта отишла у леву страну гола Омоније!

– 3:3 Христофи је фантастично шутирао, па Бајковић није могао ништа да учини, иако је погодио страну.

– 3:4 Лука Милуновић је био неумољив, још једном се Звезди посрећила лева страна гола Леонија.

– 4:4 Изједначење. Бруно Агуиар је сјајно извео једанаестерац.

– 4:5 Гооооооооол. Левица Филипа Младеновића је била прецизна!

– 5:5 Скарамоцино је послао лопту у леву страну, Бајковић је остао по сред гола.

– 5:6 Фантастични Мијаиловић! Рутински је послао лопту у гол Омоније, наравно у таличну леву страну.

– Одбрана Бајковићаааааааааааааа. Денилсон Ферира је шутирао по сред гола, Бајковић је закачио лопту, а она је потом погодила пречку.

Црвена звезда се пласирала у четврто коло квалификација за Лигу УЕФА после драме на стадиону ГСП у Никозији!!!

 

(Спортски журнал)