Прочитај ми чланак

Реми Србије на старту квалификација за СП

0

Фудбалска репрезентација Србије почела је квалификације за Светско првенство ремијем без голова против Шкотске на Хемпден парку.

Синиша Михајловић тако ни на петој утакмици на клупи Србије није забележио тријумф, ан аш тим је у тим мечевима забележио три пораза и постигао само један гол.

На дуелу у Глазгову Србија је у већем делу контролисала дешавања на терену, имала је лопту у поседу, али једноставно није имала идеју како да пробије одбрану домаћина.

Најбољу прилику на утакмици наша селекција имала је у последњем минуту преко Тадића, Коларов је имао по један добар покушај у оба полувремена, али то је ипак било премало за 90 минута фудбала. Шкоти су у неколико наврата озбиљно угрозили Стојковића али је на крају ипак остало 0:0.

Наша репрезентација квалификације наставља већ у уторак када ће у Новом Саду гостовати Велс.

После неколико безуспешних акција на обе стране, први ударац и прву прилику имала је Србија у седмом минуту. Коларов је одлично шутирао искоса са леве стране, али голман МекГрегор је парадом успео да заустави лопту.

У наредних пет минута узвратио је домаћин. Прво је Адам покушао да убаци лопту у шеснаестерац из скраћеног корнера, након којег се створила гужва пред голом Стојковића. Одбрана Србије добро је интервенисала, у контри је Коларов проиграо Лазовића, али млади фудбалер Звезде није био конкретан у завршници.

Наш тим је добро стајао на терену у првих пола сата, али ривалу лако дозвољавао да дође до прилика да из прекида угрози гол Стојковића. У првих 30 минута Шкоти су извели чак седам корнера и имали су неколико опасних покушаја из прекида. Прву велику шансу домаћин је имао у 23. минуту, Снодграс се изненада нашао у шанси, био је искоса са десне стране ‘очи у очи’ са Стојковићем, али је голман Србије интервенисао.

У наставку су домаћи играчи поново запретили након корнера, а Србија је у полуконтри преко Тошића покушала, али је Лазовић био у офсајду. Уследио је жути картон за Матију Настасића али и петоминутни притисак Србије. Наши играчи кружили су око шеснаестерца домаћина, али нису успевали да пробију последњу линију одбране.

До краја првог полувремена није било промене резултата, Лазовић је имао један добар покушај са ивице казненог простора, али голман Шкотске је одбранио. Михајловић је на полувремену направио једну промену у екипи, уместо Срђана Мијаиловића заиграо је Љубомир Фејса.

Прву добру акцију наш тим је организовао већ у 47. минуту. После пете Нинковића у прилици се нашао Тошић, али је као и у првом полувремену у неколико ситуација превише солирао, није проиграо усамљеног Лазовића и шанса је пропала.

Након десетак минута без узбуђења, у 58. минуту Шкоти су могли до гола. Дубинску лопту након корнера прихватио је Милер, али је голман Србије на време кренуо и успео је да интервенише. Одмах након те прилике Михајловић је извршио и другу измену. Дарка Лазовића заменио је Душан Тадић.

Управо је играч Твентеа био креатор прилике за Србију у 62. минуту, одлично је проиграо Коларова чији ударац из трка је завршио за мало поред стативе домаћина. Велику шансу имала је Шкотска у 66. минуту. Фејса је очајно реговао на средини терена и иyгубио лопту, Нејсмит се нашау у стопроцентној прилици, пребацио је Стојковића али је лопта отишла поред гола.

У наставку су обе селекције заиграле опрезније све до самог финиша утакмице. У последња два минута оба тима имала су велике прилике да ипак освоје три бода. Прво је након сјајног додавања Тошића сам испред голмана изашао Тадић, али све се завршило само корнером за Србију. Неколико десетина секунди касније на другој страни Адам је проиграо Фореста, овај је био у одличној ситуацији, али Стојковић је интервенисао и остало је 0:0.

Шкотска: МекГрегор, Хатон, Бера, Вебстер, Диксон, Колдвел, Снодграс, Морисон, Адам, Нејсмит, Милер.

Србија: Стојковић, Ивановић, Бишевац, Настасић, Коларов, Мијаиловић, Игњовски, Нинковић, Ђуричић, Тошић, Лазовић.