Прочитај ми чланак

Пешић узео хонорар и напустио кошаркаше Звезде!

0

Пешић саветник, Гуровић помоћник
Трофејни стручњак Светислав Пешић следеће године ће бити само саветник у Црвеној звезди, док ће у стручном штабу бити Милан Гуровић.

 

Пешића ће на клупи заменити Миливоје Лазић, досадашњи помоћни тренер, а помоћник ће му бити Гуровић.

Одлука о раскиду сарадње Звезде и Пешића донета је у уторак на председништву ‘црвено-белих’, а званично ју је саопштио председник клуба Небојша Човић на конференцији за медије на Малом Калегдама.

 

"После разговора је донета заједничка одлука да он не буде висе тренер Звезде, али ће остати у клубу као саветник. Захвални смо Пешићу на сарадњи, прихватио се великог посла у тешком тренутку за клуб. Са Пешићем је раскинут уговор који је прошлог лета потписан на две плус једну сезону", рекао је Човић новинарима у Београду и додао да ће Милан Гуровић бити помоћник новог тренера Миливоја Лазића.

Пешић је Звезду преузео у августу прошле године. Са клубом је стигао до финала Суперлиге и Купа Србије, а у регионалној НЛБ лиги заузео је десето место. Човић је истакао да је разлог прекида сарадње жеља Светислава Пешића да се посвети раду у репрезентацији Немачке.

 

Председник црвено-белих је додао да је било контакта са Луком Павићевићем, али да је први тренер екипе Миливоје Лазић.

"Тачно је да постоје контакти и разговори са Луком Павићевићем, али од данас је Лазић први тренер екипе. Ако може да дође до промене у преговорима бићете обавештени", рекао је Човић.

 

Човић је додао да је циљ црвено-белих у наредној сезони борба за прво место у свим такмичењима.

"Очекујемо да нам држава ове године помогне и да се настави пројекат изградње хале. Не тражимо ништа што је ван закона, сви рачуни Црвене звезде су деблокирани и мислим да су се стекли сви услови. Што се тиче контроле и провере тока новца, наша врата су отворена и мислим да би други клубови требали то да ураде".

 

Човић је додао да не долази у обзир приватизација Звезде и да ће у случају таквих наговештаја он први обавестити јавност и напустити клуб. Звезда је у уторак потписала двогодишњи уговор са крилним играчем Марком Симоновићем, а потребно јој је још четири до пет играча.

"Не могу да причам о именима јер би онда неко други могао да дође до њих пре нас, али биће свакако интересантно", рекао је Човић.

 

Човић је рекао да су нови чланови Председништва Звезде постали некадашњи кошаркаш Андреј Вучић – брат политичара Александра Вучића, и дипломирани економиста Горан Веселиновић, кога је председник црвено-белих представио као стручњака за маркетинг.

Кошаркаши Црвене звезде окупиће се 5. августа, а први тренинг уочи нове сезоне имаће дан касније.