Прочитај ми чланак

Партизанова школа: И Ван Перси у „џепу“ Настасића!

0

nastasic_620x0(Новости)
Енглески медији одушевљени игром штопера Манчестер Ситија у градском дербију. Први пут сам играо на „Олд Трафорду“ и презадовољан сам – каже за “Новости”.

За навијаче Манчестер ситија више нема дилеме да су добили штопера, звезду тима за наредну деценију. „Докторску“ дисертацију Матија Настасић је бранио на терену вечитог противника, љутог градског ривала Манчестер јунајтеда на „Олд Трафорду“ и положио с високом оценом!

Комплименте нису штедели ни енглески медији. По малтене свим оценама, Настасић је био један од најбољих играча на терену, тик уз Милнера и Тевеза. Засенио је и капитена, саиграча у задњој линији Компанија, а о репрезентативцу Гордог Албиона Лескоту, који је закуцан на клупи за резерве, више нико и не размишља.

– Сјајан је осећај када се победи велики ривал Манчестер јунајтед, и то још на њиховом терену. Мени је ово био први пут да играм на „Олд Трафорду“ и сигурно ћу дуго и по добром памтити овај меч – блиста од задовољства у разговору за „Новости“ Матија Настасић.

Тријумф на терену љутог ривала је „купио“ навијаче, заборавили су да ће титула на крају, скоро сигурно, ипак отићи на „Олд Трафорд“.

МАТИЈА НЕ МОЖЕ НА КЛУПУ
Довољне су две реченице из енглеских медија после дербија са Јунајтедом да објасне све о играма Матије Настасића.
– Настасић је опет био пре Лескота у тиму за велику утакмицу, што више говори о могућностима Србина него да је Жолеон урадио нешто лоше – кажу у „Манчестер ивнинг њузу“.
А у најави за предстојећи дуел са Челсијем на сајту „Бличер рипорт“ стоји:
– Тешко је замислити Настасића на клупи, гледајући његове бриљантне игре, без обзира на младост.

– Много нам значи ова победа. Хтели смо да покажемо свима да разлика између два тима није толика, да стање на табели није прави одраз снаге Манчестер ситија.

Били смо деконцентрисани у неким утакмицама које смо морали да добијемо и то би могло да нас скупо кошта. Али нећемо да сезону завршимо без новог трофеја! Чека нас тежак дуел са Челсијем у ФА купу и баш због тога нам је тријумф над Јунајтедом много значио. Показали смо свима да смо и даље тим за велика дела.

Навијачи Ситија су се дан после дербија шалили како је Матија Настасић тек у свлачионици након меча схватио да му је у џепу остао феноменални Роби ван Перси.

– Увек има неких таквих шала после великих победа, али не бих то да коментаришем. Не кријем пак да сам задовољан како сам одиграо утакмицу, поготово што због инфекције прста на нози нисам одрадио све тренинге у недељи уочи утакмице.

Ван Перси, Роналдо, Руни, Ибрахимовић, Левандовски, Вучинић… За само две сезоне играња на врхунском нивоу, у Серији А, Премијер лиги и Лиги шампиона, Матија Настасић је одмерио снаге са неким од најбољих нападача на свету.

– Сваки од њих је специфичан, феноменалан и тежак за чување. Не бих издвајао ниједног, али памтим дуеле са сваким од набројаних – закључује Матија Настасић, стуб одбране репрезентације Србије за наредну деценију.

Навијачи Манчестер ситија се надају да ће толико носити и светлоплави дрес њиховог клуба.

КИГЕН: НАДМАШИЋЕ ВИДИЋА!
ЛЕГЕНДАРНИ ас енглеске репрезентације, двоструки освајач „Златне лопте“ Кевин Киген одушевљено је данас за острвске медије коментарисао Матију Настасића.

– За пет-шест година достићи ће Видића. Чак би могао и да га надмаши, а Немања је вероватно најбољи штопер Премијер лиге последњих година. Матија је дошао на почетку сезоне, а игра као да је овде одувек. Манћини га је ставио да дебитује против Реала у Мадриду, што вам све говори о Настасићу. Велики тест за њега ће бити наредна сезона, јер су га сад сви добро упознали и тражиће слабости у његовој игри. Ја их не видим много – признао је Киген.