Прочитај ми чланак

Лига шампиона: Партизан поразио самога себе

0

ЛШ: Безидејни Партизан поражен од АЕЛ са 1:0
Партизан  је поразио сам себе у мечу против ривала који ничим није најавио да има квалитет за значајније домете. Што је црње за клуб из Хумске, остварен је минималан пораз на Кипру, без постигнутог гола, управо оно што су у Партизану желели да избегну пред реванш наредне среде у Београду – 1:0 (1:0).

 

Кренули су црно-бели несигурно, превише опрезно што је домаћин искористио да уз подршку са трибина направи притисак који је сатерао последњи ред српског шампиона у крило голману Стојковићу. Већ у четвртом минуту Жилберто је запретио одличним ударцем са 16 метара, али је Стојковић мајсторски скренуо лопту у корнер. Висок пресинг и максимална агресивност шампиона Кипра дали су резултат у тренутку када се момци у жутим дресовима практично нису ништа питали. Аксентијевић је несхватљиво погрешио у том, за Партизан, баксузном 13. минуту, спојио са голом Вуа, који се захвалио заобилажењем Стојковића и слањем лопте у празну мрежу.

 

Као и много пута раније на европској сцени, фудбалери Партизана су се тргли тек када су се нашли у резултатском дефициту. Само 60 секунди касније момци у црно-белим дресовима могли су да окрену утакмицу у потпуно другом смеру, али је Стефан Шћеповић у ситуацији један на један после сјајног паса Саше Илића погодио Дегру у ногу. Загосподарио је српски шампион од тог тренутка тереном, међутим, на бољу технику гостију домаћи су одговарали брзином, агресијом и фанатичном борбеношћу на сваком делу терена. Колико је иницијатива Партизана у тим тренуцима била привидна довољно сведочи да Дегра све до последњих момената првог полувремена и прилике Стефана Бабовића није морао да стрепи када су се Илић и друштво налазили на половини АЕЛ.

 

С друге стране стекао се утисак да је готово свака конкретнија акција Кипрана на половини Партизана представљала увод у опасност. Смушеност дефанзиве црно-белих била је посебно приметна у 26. минуту, када су Стојковић и неколико карамбола на петерцу спречили дуплирање предности тима из Ларнаке.

 

Наставак доноси непромењену слику. Активни и неконкретни Партизан је ударио на ривала који се определио за „чекалицу“, а стекао се утисак да фудбалерима у жутим дресовима ни квалитет није дозволио да господаре тереном. Могао је Диксон на почетку другог дела потпуно да растужи црно-беле, али више разлога да броји пропуштено има српски шампион. Шћеповић је у 57. минуту био у слабијој ситуацији него у 14. минуту, али је боље шутирао, међутим, погодио је срећног голмана Дегру, као и Бабовић 20 минута касније.

 

После виђеног у Ларнаки јасно је да Партизан није поражен од бољег тима, али исто тако није тешко закључити да српског шампиона у реваншу чека веома тежак задатак да надокнади минус од једног гола.

 

АЕЛ – ПАРТИЗАН 1:0(1:0)

СТРЕЛАЦ: Вуо у 13. минуту за АЕЛ. Стадион: „Антонис Пападопулос“. Гледалаца: 7.000. Судија: С. Тодоров (Бугарска) 7. Жути картони: Остојић, Аксентијевић (Партизан).

АЕЛ: Дегра 7, Аироса 6,5, Жуниор 6,5, Оуон 7, Карлитос 7, Бебе 6, Жилберто 6,5, Деде 6(од 60. Руи Мигел 6,5), Монтеиро 6,5 (67. Едмар-), Диксон 6,5, Вуо 7(од 80. Николау).

ПАРТИЗАН: Стојковић 7, Аксентијевић 5,5, Остојић 6, Иванов 6,5, Волков 6,5, Ловре 6, С. Марковић 6, Томић 6,5(од 85. Л. Марковић -), С. Илић 6,5(од 75. Вукић -), Бабовић 6, С.Шћеповић 6(од 70. Забија -).

Играч утакмице: Вуо (АЕЛ).

 

(Новости)