• Почетна
  • СПОРТ
  • Квалификације за ЕП 21: ‘Орлићи’ петицом оверили бараж
Прочитај ми чланак

Квалификације за ЕП 21: ‘Орлићи’ петицом оверили бараж

0

Млада фудбалска репрезентација Србије обезбедила је пласман у бараж за Европско првенство наредне године са првог места из групе 4.
Изабраници Александра Јанковића су у последњем колу квалификација у Крушевцу савладали Македонију са убедљивих 5:1.

Србија је против Македоније одиграла одлично и на крају је славила заслужену победу захваљујући головима Мудринског, Милуновића, Малбашића и Јојића(2). Једини стрелац за фосте био је Фазли.

Србија је такмичење у квалификацијама завршила без пораза, са пет победа и три ремија и има два бода више од Данске која је лако савладала Северну Ирску. Жреб за бараж одржаће се 14. септембра у Ниону, а мечеви се играју 12. и 16. октобра.
Шампионат Европе играће се наредне године у Израелу.

Екипа Александра Јанковића од почетка је кренула офанзивно ка голу Македоније и након неколико добрих напада до вођства је стигла у 10. минуту. Родић је одлично прошао по левој страни и проиграо Милуновића који је шутирао шпицем, голман Македоније је одбранио али натрчао је Мудрински који није имао тежак посао.

Два минута касније након корнера оји је извео Бабунски Богдановић је могао да изједначи, али је голман Алексић одлично одбранио. И након гола Мудринског Србија је наставила са притиском на последњу линију одбране гостију. Одличну акцију наш тим је извео у 27. минуту. Марковић је послао дијагоналу на леву страну за Родића, овај је одлично центрирао за Милуновића који је главом из трка промашио.

Милуновић је био у шанси и у 32. минуту. Све је сам урадио, одузео је лопту на средини, претрчао два дефанзивца Македоније и изашао сам испред Димитревског, али је слабо шутирао и шанса је пропала. Нападач Звезде је међутим био веома упоран и запажен током првог полувремена и због тога је награђен у 40. минуту. Нинковић је послао лопту до Мудринског који је из прве проиграо саиграча из Звезде а овај је такође из прве шутирао и савладао Димитревског.

До краја првог дела није било промене резултата иако је наш тим имао још неколико добрих акција. У паузи између два полувремена селектор Србије је уместо Нинковића на терен послао Малбашића, а селектор гостију је направио чак две измене.

У 49. минуту прву прилику у наставку имао је Хасани после додавања Ранђеловића, био је искоса са леве стране сам испред голмана, али је лоше шутирао. Македонци су много ангажованије заиграли у другом делу, имали су солидне прилике у првих 20-ак минута али нису успели да савладају Алексића.

Јанковић је другу измену направио у 64. минуту када је лакше повређеног Марковића заменио његов клупски друг из Партизана Јојић. Само неколико минута на терену било је довољно Јојићу да се упише у стрелце. Голман Македоније је непотребно истрчао, а успео је да закачи лопту након лоба Јојића, али лопта је завршила у мрежи – 3:0.

Игра Македоније се након трећег гола потпуно распала, па је Србија већ у 70. минуту водила 4:0. Малбашић је одлично центрирао са леве стране, Јојић је био потпуно сам и лако је постигао други гол. Македонци су у 77. минуту заслужено постигли гол, стрелац је био Фазли, али у 81. минуту примили су још један.

Поново је Јојић био у акцији, шутирао је са ивице казненог простора, голман Македоније је само одбио лопту на коју је натрчао Малбашић и сместио је у мрежу. До краја меча није било више промена резултата и Србија је на крају у великом стилу дошла до првог места у гррупи 4.

Србија: Алексић, Медојевић, Гудељ, Родић, Мудрински, Крстичић, Марковић, Пантић, Милуновић, Миливојевић, Нинковић.
Македонија: Димитревски, Ристевски, Богдановић, Станков, Трајковски, Хусмани, Фазли, Бабунски, Ранђеловић, Најдовски, Спировски.