• Почетна
  • СПОРТ
  • Гробарски кутак 22.09.2012. Вермезовић: Слобода један од најнезгоднијих противника
Прочитај ми чланак

Гробарски кутак 22.09.2012. Вермезовић: Слобода један од најнезгоднијих противника

0

Тренер Партизана Владимир Вермезовић рекао је да је ужичка Слобода незгодан противник, али да верује да његов тим може да забележи победу.

– Очекујем тешку утакмицу, не само због чињенице што смо у четвртак играли у Европи, него и због тога што је Слобода један од најнезгоднијих противника у нашој лиги. Знамо какав смо биланс са Ужичанима имали прошле сезоне и због тога су нам велики дужници. Реч је о искусној екипи која зна да игра на резултат – рекао је Вермезовић на конференцији за новинаре.

Тренер црно-белих најавио је да неће много мењати тим у односу на онај који је играо против Нефчија, али и да ће утакмицу против Слободе почети са два нападача.

– Сви играчи, осим повређених Едуарда, Томашевића и голмана Петровића, који нема право наступа због црвеног картона, биће у карантину и конкурисаће за тим. Очекујем добру утакмицу и да наставимо низ победа –додао је Вермезовић.

Победу и добру утакмицу очекује и Стефан Шћеповић.

– Учинићемо све да пружимо свој максимум, остваримо победу и задржимо прво место на табели. Слобода игра одличан фудбал и очекујем добру утакмицу – рекао је Шћеповић.

Утакмица шестог кола фудбалског првенства Србије Партизан – Слобода игра се у недељу од 18 сати на стадиону у Хумској.

 

Закључак после предавања Ника Вујичића: Нефчи, долазимо!
Комплетна екипа Партизана, у петак увече, у Центру Сава, присуствовала је предавању Ника Вујичића, светски познатог мотивационог говорника, српског порекла и рођеног без удова.

– Феноменално. Хвала нашем маркетингу који нам је омогућио да присуствујемо несвакидашњем догађају. Нешто што се ретко виђа, то није биоскоп, позориште. Штета што Ник чешће не долази. Кад видите човека са толиком менталном снагом и вољом за животом, наши проблеми постају мали и безначајни. После његовог предавања, дефинитивно више нико није исти. Нормално је да сад другачије размишљамо о неким стварима и неким људима. Надам се да играче то неће држати кратко – пун је утисака Владимир Вермезовић.

И онда закључак тренера црно-белих:

– У животу никада не треба одустајати. Зато, порука за људе из Нефчија: Ми долазимо!

 

Кладионица “Сокер” спонзорише Партизан! 
Партизан је обогатио спонзорски пул са спортском кладионицом „Сокер“.

Уговор о спонзорству је потписан на две године, а испред црно–белих о новој пословној сарадњи говорила је Снежана Филиповић, директор маркетинга тима из Хумске:

– Водили смо се примером великих светских клубова и остварили сарадњу са ланцем спортских кладионица. Као петоструки узастопни прваци Србије и једини представници Србије у Европи, изабрали смо партнере који су међу водећим – „Сокер“ спортске кладионице – и верујемо да ће ова сарадња моћи да се настави и након две године на колико је потписан уговор.

Представник „ Сокера“ приликом потписивања уговора био је директор овог ланца кладионица, Владимир Глигоров, који је, такође изразио задовољство оствареном сарадњом и нагласио да је и њима водиља био пример светских кладионица.

 

Вермез: Прво столице, па онда кров у Хумској!
Премијери Лиге Европе, између Партизана и Нефчија, присустовало је „само”12.568 гледалаца.

– На две утакмице које су нам много значиле падала је киша, против Валете и сада. Можда је то један од разлога слабије посете, али Југ је био пун, на Северу је било доста људи. Уколико неко воли Партизан, нису му важни временски услови.

Да ли је то сигнал за управу да сагради кров?

– Чекајте, прво столице – нашалио се тренер црно-белих.

 

Одбојка: Победа црно–белих за крај. 
Партизан Термоелектро – Баја Маре 3:2 (25:22 25:20 23:25, 16:25, 15:9)

Партизан Термоелектро остварио је победу над Стинта Баја Мареом после пет сетова и стартних 0:2. Црно-бели су били одлични у наставку, игром је дириговао Алекса Брђовић, коректор Минић сјајно нападао, а и у овом мечу, запажену ролу имао је Марко Николић.

Иако је домаћин водио 2:0 и у трећем сету имао предност до првог техничког тајм аута (8-6), уласком средњака Душтинца (заменио Петра Николића), Партизан је направио преокрет. Блоковима Душтинца, (три везана), већ „отписана“ чета их Хумске 1 добила је снагу и игру усмерила на свој колосек. Иако је ривал деловао моћно на мрежи (23 блока), наши момци су успевали да пробију бедем, а одличним сервисима и да поремете пријем Румуна.

Ношени сигурном партијом из трећег периода, заиграли су Ђуричићеви изабраници храбро, меч одвели у тај брејк на крају и заслужено славили. Без обзира на коначан пласман и чињеницу да ће Куп Балкана припасти турској екипи Истанбул Бујукшехир Беледије, српски представник је био достојан репрезент у Купу Балкана.

Експедиција Партизан Термоелектра у Србију се враћа у недељу у раним јутарњим часовима. После дана паузе и одмора, црно-бели настављају са радом, тренинзима и већ договореним контролним утакмицама.

 Дворана: „Ласкар Пана“ у Баја Мареу. Гледалаца: 1000. Судије: Окумуш Јашин (Турска), Дејан Рогић (Србије). Трајање меча: 113 минута.

ПАРТИЗАН ТЕРМОЕЛЕКТРО: Минић 25, Брђовић 4, Палибрк 9, Стељић 12, М. Николић 15, П. Николић, Рајковић (либеро 1, 11 пријема 1 гр), Душтинац 4, Пантић 2, Јокановић. Нису играли: Поповић, Јевтић (либеро 2). Тренер: Милан Ђуричић.

СТИНТА БАЈА МАРЕ: Хобот 12, Кукиуреану 13, Сокаку 11, Негреан 15, Тутеа 14, Раилеану 5, Тофан (либеро, 25 пријема 3 гр), Вебер, Кечкемети 1, Митителу 1. Нису играли: Неамт, Патрицију. Тренер: Ботеа Мариуш.

 

(Спортски Журнал)