Прочитај ми чланак

Бобан Лазић: Хоћу да играм за Србију!

0

Амстердам – Славни Ајакс од овог лета има још једног Србина у професионалном погону. Иако му је тек 18 година, Бобан Лазић је талентом и исказаним знањем заслужио статус сениора у клубу из Амстердама, а колико заиста вреди најбоље говори податак да је „под лупом“ највећих европских имена попут Јувентуса и Милана. Момак пореклом из Републике Српске, из Лакташа, рођен је у Вердену надомак Амстердама и прошао је кроз холандске репрезентативне селекције до 15 и до 17 година. Упркос томе, Бобанови амбиције за будућност нису везане уз наранџасти дрес…

 

Желим да играм за репрезентацију Србије! То ми је тренутно највећи циљ у репрезентативној каријери. Не бих никада играо за БиХ, јер ту селекцију не чини више мој народ. Србин сам, идем у цркву и славим Аранђеловдан и логично је да желим да играм за селекције свог народа“, поручује млади Лазић .

 

Иако рођени Холанђанин, Бобан је васпитан у традиционалном духу и свестан је порекла којим се изузетно поноси. Често долази у Лакташе код ујака и фамилије и сваки слободан период користи да посети дедовину и што више научи о српским обичајима, култури, наслеђу…

 

Овде се осећам слободно и јако ми је лепо, овде сам свој на свом. Јесам рођен у Холандији и цео живот сам тамо, али су ме корени увек вукли на ове просторе. Овде имам ујака који ме је увек водио на фудбалске утакмице и много пријатеља. И девојке су прелепе“, са осмехом говори Лазић.

 

Од овог лета и потписао уговора до јуна 2015, из омладинског погона прекомандован је у сениорски и тренира са Б тимом Ајакса.

 

Надам се да ћу добре партије из млађих категорија наставити да пружам и у првом тиму и да ћу оправдати поверење челних људи који су ме увели међу сениоре, а то су легендарни Роналд де Бур и Фред Хрим. Тренутно сам у Б тиму, али за врло кратко време могу да заиграм и за А. Битно је да сам са сениорима и вребам своју прилику“, истиче Лазић.

 

Ајакс, Милан, па Барса

 

Кад је пре две године на турниру у Милану дао сва три гола у победу Ајакса над „росонерима“ (3:0), било је неизбежно да добије и позив Милана.

 

Остварио ми се дечачки сан јер своју идеалну каријеру видим овако: Ајакс – Милан – Барселона и сигуран сам да ћу истрајати у свом циљу. За Милан ми се тада указала прилика, позвали су ме да дођем, али моји родитељи нису били за то јер сам још био малолетан. Али, надам се да ћу опет добити прилику и досањати сан. Тренутно су ми највеће жеље да са Ајаксом освојим Лигу шампиона и Светско првенство у дресу Србије“, амбициозан је талентовани Бобан Лазић.

 

(Новости)